10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoPolicist leta je Trboveljčan

Policist leta je Trboveljčan

Jernej Groboljšek iz Policijske postaje Trbovlje je dobitnik priznanja Policist leta.

Po medalji za hrabrost in za požrtvovalnost še tretje priznanje

Policist Jernej Groboljšek je prejemnik medalje za hrabrost oziroma požrtvovalnost za svoja dejanja, ki jih je v času opravljanja policijskih nalog izvajal v dveh kritičnih situacijah. Konec leta 2014 je prejel medaljo za požrtvovalnost, potem ko je 19. 2. 2014 izkazal veliko mero požrtvovalnosti pri reševanju življenja občana iz močno zadimljene garaže. Sredi leta 2016, je prejel medaljo za hrabrost, potem ko je 24. 1. 2016 v popoldanskem času na strmem pobočju Svete Planine pomagal iz skalne pečine rešiti “ujetega” občana in njegovega psa. Gre za pogumni dejanji, ki sta se zvrstili v relativno kratkem času, kar je policista Groboljška postavilo v ospredje in posledično pripeljalo do prejema častnega naziva. Gre za naziv, ki ga lahko podeliš le eni osebi, zagotovo pa je poleg sodelavca Jerneja Groboljška še veliko posameznikov, ki so pokazali veliko mero hrabrosti in požrtvovalnosti.

Jernej Groboljšek

Ponosni, da imajo v svojih vrstah takšne posameznike

“Takšna dejanja so za kolektiv lahko le pozitivna. Več kot je takšnih delavcev v kolektivu, večje je medsebojno zaupanje, še zlasti pri opravljanju policijskih nalog ob kritičnih dogodkih. Vsekakor pa tudi godi, da policist leta prihaja iz Policijske postaje Trbovlje, ob zavedanju, da gre za izbor v tako veliki organizaciji kot je policija, ki šteje dobrih 5000 uniformiranih policistov. Osebno mi je v veliko zadovoljstvo in ponos, da imamo v kolektivu posameznike, ki s takšnimi dejanji potrjujejo naše primarno poslanstvo, pomagati ljudem,” je o priznanju sodelavcu povedal komandir Policijske postaje Trbovlje Aleš Oberčkal.

Priznanje “Policist leta 2016” je bilo podeljeno v Državnem Svetu Republike Slovenije, ob 2. dnevu nacionalne varnosti, katerega častni pokrovitelj je bil predsednik države. Namen podelitve priznanja je identificirati strokovnjake, ki so svojim profesionalnim, strokovnim in pogumnim delom v letu 2016 prispevali k čim višji stopnji varnosti, varnostne kulture in pomoči na področju reševanja življenj in premoženja v Republiki Sloveniji. S svojim požrtvovalnim in pogumnim delom so vzor in motivacija za kolege in druge posameznike oziroma državljane. Za izbor “Policist leta 2016”, je strokovna komisija izbirala med kandidati, ki so prejeli priznanja za pogumna in požrtvovalna dejanja s strani Policije v letu 2016.

SORODNI ČLANKI:

Med državnimi heroji 5 Zasavcev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...