0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoPoleg tenis igrišča naj bi v Hrastniku zgradili pumptrack

Poleg tenis igrišča naj bi v Hrastniku zgradili pumptrack

S sredstvi Fundacije za šport v višini slabih 30 tisočakov naj bi občina v sodelovanju z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC) zgradila športni objekt namenjen kolesarjem. 
Kolesarski poligon naj bi umestili v neposredno bližino teniškega igrišča na Štircu in tako športne dejavnosti “sredi narave”, kot pogosto imenujejo omenjeno območje, razširili.
Pumptrack poligon oziroma kolopark je utrjena krožna pot za vožnjo s kolesi vseh vrst, rolerji, skiroji in rolkami, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov. Razlog za uresničitev izgradnje pumptrack poligona v občini Hrastnik, kot pravijo, je predvsem v nudenju prebivalcem občine in zasavske regije poligon, namenjen mladim in tudi nekoliko starejšim, ki se želijo preizkusiti, kako spretni so na svojih voznih pripomočkih. Vožnja po poligonu krepi sposobnost obvladovanja ravnotežja in koordinacije, hkrati pa je to odličen prostor za druženje, zabavo in šport.
Izgradnja poligona naj bi občanom omogočila aktivnosti v naravi, povezane s športom, obenem pa bodo na novozgrajenem poligonu osnovne šole lahko izvajale športne dneve in druge športne aktivnosti.
https://zon.si/zagorjani-z-najvecjim-pump-trackom-v-sloveniji/
- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...