-- OGLAŠEVANJE --

Pogačnik: “Ko se projekt zaključi, bo to ena moderna, topla porodnišnica in oddelek za vse porodnice.”

-- OGLAŠEVANJE --

Predstojnik ginekološko porodnega oddelka Andrej Pogačnik pove, da se v trboveljski porodnišnici lahko v prvi vrsti pohvalijo, da je to kraj, kjer se nosečnice počutijo kot doma. Takšne so namreč povratne informacije, katere največkrat prejmejo pri zadovoljnih mamicah po porodu. Pogačnik vztraja pri kvaliteti dela strokovnega tima: “Kar se tiče strokovnosti smo na visoki ravni. Pri delu se trudimo slediti vsem novodobnim smernicam.”

V letošnjem letu je do sredine novembra v SB Trbovlje na svet prijokalo 365 novorojenčkov, kar je za 30 manj kot v celotnem prejšnjem letu. Do konca leta zato pričakujejo podobno številko kot v letu 2021, saj večjega odstopanja pri rojstvih v zadnjih letih ne beležijo.

 

Trboveljski porodničar je zadovoljen s pogoji za delo, vendar pa jih pesti manjša prostorska stiska. “V načrtu je prenova porodnega oddelka, ki bi bila končana že v naslednjem letu. Vse je odvisno od finančnih sredstev. Ko se projekt zaključi, bo to ena moderna, topla porodnišnica in oddelek za vse porodnice.”

Želijo si nadstandardne porodniške sobe

V prihodnosti si želijo tudi nove nadstandardne porodniške sobe. Štiri takšne so v poletnih mesecih odprli v ljubljanski porodnišnici. Sobe delujejo na principu apartmaja, kjer lahko ob porodnici več časa preživi tudi partner.

Delo, ki izpopolnjuje dušo je velikokrat tudi stresno

Špela Rebernak

Špela Rebernak, diplomirana babica ima svoje delo, ki je zelo raznoliko, več kot rada: “Od patoloških nosečnosti, delo z novorojenčki, delo v porodni sobi in na ginekološkem oddelku je združeno v neko celoto, ki naredi ta poklic res lep. Delo mi prinaša osebno zadovoljstvo, hkrati pa delavnik polepšajo medsebojni odnose v kolektivu, kjer se med seboj vedno podpiramo in stojimo ob strani,” obstaja pa tudi tista malce manj prijetna stran, še pripoveduje. “Včasih smo zaradi pomanjkanja kadra, malo več v službi in zato malo manj doma. Družina občasno pade na drugo mesto in velikokrat prineseš delo tudi domov.” 

Ob istem času rojevalo kar 5 žensk.

“Takrat si kot nekakšen vrtiljak. Vrtiš se od ene porodnice do druge. V ekipi si pomagamo med seboj, tako da tudi takšne situacije, z usklajenim delom uspešno prebrodimo,” pove odgovorna oseba zdravstvene nege ginekološko porodnega oddelka in babica Špela Rebernak, ter doda “Običajno je tako, da zadeve še bolje stečejo tudi, ko imamo največ dela.”

V sredo, na dan našega pogovora, so v porodnišnici istočasno rojevale 3 porodnice. A kot pravi Špela, pridejo tudi dnevi, ko ne zabeležijo nobenega poroda.

Kolektiv ginekološko porodnega oddelka Trbovlje

Ambulanta za individualne posvete, pripravo na porod in ogled porodnišnice

Izobraževanje v Trbovljah poteka na individualni ravni, kjer se vsaki bodoči mamici posvetijo prav posebej. Prav tako pa babice sodelujejo z Zdravstvenim domom Zagorje in tam vodijo materinsko šolo in izobraževanje za nosečnice. Na voljo so za vsa mogoča vprašanja in želijo podati čim več koristnih informacij. Rebernakova poudari, da je vsak porod zgodba zase. Želijo si podati strokovne in resnične nasvete, kajti v poplavi informacij, ki so na voljo na spletu in drugje, je veliko tudi napačnih usmeritev.

Popolna prenova in selitev ambulante: 750 tisočakov za trboveljsko bolnišnico

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --