29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoPodpis pogodbe za novo vozilo gasilcev PGD Dobovec

Podpis pogodbe za novo vozilo gasilcev PGD Dobovec

Ta teden je na Občini Trbovlje potekal podpis pogodbe za dobavo novega gasilskega vozila, ki ga bo prejel PGD Dobovec. To bo že drugo vozilo od treh, ki jih bo občina v sodelovanju z gasilci kupila v tem letu. Posodobitev voznega parka gasilcev je nujna za kakovostne, hitre, predvsem pa uspešne intervencije tudi na težje dostopnih območjih.

Vrednost vozila GVV-1, ki ga bo prejel PGD Dobovec je približno 160.000 evrov, pri čemer bo večino sredstev zagotovila Občina Trbovlje – preko občinskega proračuna in požarne takse, del sredstev pa bo zagotovil tudi PGD Dobovec.

Vozilo bo omogočalo hitre in kakovostne intervencije, saj bo vsebovalo vso osnovno opremo, ki jo PGD uporablja na intervencijah, hkrati pa bo vozilo imelo rezervoar za kar 1.000 litrov vode in je za PGD Dobovec, ki je najbolj oddaljeno gasilsko društvo od mesta, še kako pomembno.

Dobovec naj bi bil bogatejši za podobno vozilo kot na fotografiji.

Novo gasilsko vozilo bo PGD Dobovcu omogočilo, da se bo gasilstvo razvijalo še naprej ter da bodo lahko še naprej uspešno izpolnjevali svoje poslanstvo – pomoč ljudem v stiski.

Gašper Princ, predsednik PGD Dobovec se je ob podpisu zahvalil županji in Občini za vozilo ter za številna prizadevanje za razvoj gasilstva. Županja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič pa je izpostavila, da so ravno gasilci tisti, ki največkrat prvi pridejo na kraj nesreče, požara, zato je njihova dobra opremljenost ključna, da se takšni dogodki ne končajo tragično.

VIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...