1.1 C
Trbovlje
sobota, 2. decembra 2023
ZON.siAktualnoPo uspešnem letu svoje storitve še širijo

Po uspešnem letu svoje storitve še širijo

Prvo socialno podjetje v Litiji, ki zaposluje invalide v lokalnem okolju, po uspešnem poslovnem letu še širi svojo dejavnost. Prevzeli so tudi del plakatiranja v Litiji.

Mojca Bajc

“Ljudje so nas v preteklem letu že kar dobro spoznali, prevzeli smo kar nekaj del, zato smo poslovno leto, kar je pomembno, uspešno zaključili,” pravi Mojca Bajc iz Medobčinskega društva invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji, ki ima status socialnega podjetja.

Prevzeli tudi del plakatiranja

Poleg urejanja okolice, čiščenja in pomoči pri manjših hišnih popravilih in vrtnarskih delih so letos prevzeli tudi storitve plakatiranja na petih betonskih ‘jurčkih’, to je plakatnih mestih v lasti občine Litija.

“Čistimo tudi avtobusna postajališča, kulturne spomenike po krajevnih skupnostih, ki so bili precej zanemarjeni, urejamo tudi otroško igrišče na Trgu na stavbah, to je v bližini gledališča. Skupno čistimo tudi pet stavb, poleg Šmelca še štiri stanovanjske bloke,” je delo, ki ga opravljajo v socialnem podjetju, naštela Bajčeva.

Preko socialnega podjetja imajo tako zaposleni dve osebi, dva sta zaposlena v društvu preko javnih del, še dve osebi pa bosta na 6-mesečnem usposabljanju na delovnem mestu. Kot pravi Bajčeva, prav zdaj namreč začenjajo z učnimi delavnicami v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje.

SORODNI ČLANKI:

Pomoč na domu, čiščenje … zapakirali v podjetje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?