-- OGLAŠEVANJE --

Po “novi” cesti Hrastnik – Zidani Most do avtoceste

-- OGLAŠEVANJE --

V prejšnjem tednu so se v Laškem srečali župani Posavske, Savinjske, Dolenjske in Zasavske regije, da bi uskladili in potrdili traso za povezovalno državno cesto med avtocestama A1 in A2. Predlog za traso so podprli vsi župani in županja. 

Avtocesta A1 se v Sloveniji razteza od Kopra do Maribora, A2 povezuje Karavanke in Obrežje. Srednji del tretje razvojne osi, ki je pomemben za Zasavje, pa pomeni avtocestno povezavo Celja in Novega mesta.

Župani se strinjajo z dolgoročnim sodelovanjem

Na pobudo župana Občine Laško Marka Šanteja so organizirali srečanje županov vseh občin, po katerih bi tekla trasa omenjene povezovalne avtoceste. To so Laško, Celje, Hrastnik, Mirna, Mokronog-Trebelno, Radeče, Sevnica, Trebnje in Šentrupert. Marko Funkl, župan Občine Hrastnik nam je povedal, da so na dogodku predstavili več variant povezovalne ceste.

cesta Zidani Most – Hrastnik

Zasavci bi se lahko do priključka na novo avtocesto pripeljali po cesti Hrastnik – Zidani most. “S podpisom smo se strinjali, da bomo sodelovali in prevzeli aktivno vlogo pri dogovarjanju z vlado, ko bodo pripravljali celotni projekt. Da pa ga pripeljemo do realizacije, bodo mogle sodelovati vsaj še naslednje tri vlade,” nam je zaupal hrastniški župan. Do takrat pa naj bi se, po večkratnih obljubah vlade, v letu 2025 uredila cesta Hrastnik – Zidani most.

Dela se – projektna dokumentacija cest od Hrastnika do Radeč

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --