-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik dokončala pomemben mejnik v okoljevarstvu

-- OGLAŠEVANJE --

Druga po vrsti od hrastniških investicij iz naslova Dogovora za razvoj Zasavske regije je zaključena. Priključenost na javno kanalizacijsko omrežje v aglomeraciji Hrastnik bo, po novem, kar 99,52 odstotna, s čimer zasledujejo evropsko direktivo o čiščenju komunalnih odpadnih voda. Ob polaganju kanalizacije je Občina poskrbela še za posodobitev cest in ostale javne infrastrukture na območju gradbišč.

Dobrih 5 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja, pred priklopom uporabnikov potrebno še uporabno dovoljenje

Dobrih 5 kilometrov na novo zgrajenega kanalizacijskega omrežja in dve dodatni fekalni črpališči, zajemata območja krajevne skupnosti Prapretno ter krajevne skupnosti Rudnik. Prebivalci Ceste padlih borcev, Ceste Josipa Brinarja, Pot na Kal in delno samega centra Hrastnika ter Novega Loga se bodo po pridobitvi uporabnega dovoljenja lahko priključili na javno kanalizacijsko omrežje, ki ga bo v upravljanje prevzela Komunala Hrastnik.

Sledi torej še zadnja faza do uresničitve cilja in sicer pridobitev uporabnega dovoljenja, ki naj bi ga, kot pravijo na Občini, pridobili do konca letošnjega leta. S tem bo investicija predana svojemu namenu in začela se bo priključitev približno 1370 populacijskih enot. Za občutek – v gospodinjstvih ena oseba šteje za eno populacijsko enoto.

Poleg kanalizacije uredili še drugo komunalno infrastrukturo

Tomaž Sihur

Ob gradnji kanalizacije so na trasah prenovili tudi omrežje vseh ostalih komunalnih infrastruktur. V to spada posodobitev cest, vodovodov in ostale infrastrukture, nam je povedal Tomaž Sihur, vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe na Občini Hrastnik.

En velik projekt zaključen, k cilju se približuje še drugi

Dobrih 2,2 milijona evrov velik projekt je v večini pokrila Evropska unija ter Republika Slovenija, razliko okoli 400 tisočakov pa je primaknila še Občina. Kot rečeno je to drugi projekt v Občini Hrastnik, ki je bil v zadnjem regijskem dogovoru uvrščen na listo. Največji projekt Obrtne industrijske cone Hrastnik, kjer naj bi omogočili nove kapacitete za steklarno in kemično tovarno, naj bi cilj dočakal kasneje od planiranega, namesto septembra konec leta, saj se je izvedba podaljšala zaradi nepredvidenih del na glavni cesti, ki naj bi jo država v času gradnje obrtne cone rekonstruirala, a je v resnici še daleč od tega.

Marko Funkl

Priklop ljudi na kanalizacijski sistem, ki se steka v čistilno napravo, je poleg oskrbe s pitno vodo osnoven pogoj za razvoj trajnostne družbe in prispeva k manjšemu onesnaževanju okolja. Občina Hrastnik se drži trajnostnega načrta, ki so ga sprejeli v lanskem letu, pravi prvi mož Hrastnika Marko Funkl. »Projekti, kot je odvajanje in čiščenje odpadne komunalne vode in energetske sanacije so trajnostno naravnani k temu, da razvijajo občino prijazno za življenje in za delo v njej.«

Gradnja kanalizacije podaljšana do sredine letošnjega leta

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --