-- OGLAŠEVANJE --

Po nove izkušnje v korist otrok skupaj na Hrvaško

-- OGLAŠEVANJE --

Vzgojiteljice, izobraževalci odraslih in zasavski prostovoljci – upokojenci so se prvič skupaj podali v tujino – pa ne na izlet, pač pa na delovno srečanje, od katerega bodo največje koristi imeli otroci, vključeni v vrtec.

Projektni trening je potekal od 18. do 22. oktobra v Koprivnici na Hrvaškem in se ga je udeležilo 31 udeležencev iz štirih držav: Slovenije, Cipra, Estonije in Hrvaške. “V petih skupinah smo izdelovali didaktične igre za otroke, za katere smo ideje in načrte zbrali in pripravili pred odhodom v tujino. Skupine so bile sestavljene iz udeležencev različnih držav, kar je bil svojevrsten izziv v smislu sporazumevanja, strpnosti in timskega dela. Poleg tega, da smo se učili načrtovanja in izdelave didaktičnih iger, smo pridno trenirali angleščino in hrvaščino,” je njihovo druženje strnila Mojca Kropivc iz Zasavske ljudske univerze.

Erasmus projekt Most do večkulturnega učenja ter ustvarjanja, v katerega sta kot partnerja vključena Zasavska ljudska univerza in Vrtec Trbovlje, je strokovnim delavcem obeh zavodov in zasavskim prostovoljcem-upokojencem Tereziji Bregar, Joži Kukovič, Joži Klopčič in Dragu Lavriču omogočil projektni trening – mednarodno mobilnost.

 

Edinstvena izkušnje za prostovoljce upokojence

Upokojenci-prostovoljci, ki so se z osebjem Vrtca Trbovlje in Zasavske ljudske projektnega treninga v tovrstni obliki udeležili prvič, so dokazali, da se mladostna energija in nova znanja lahko uspešno dopolnjujeta z življenjskimi izkušnjami in spretnostmi starejših. Počutili so se sprejete ne le med odraslimi, ampak tudi med predšolskimi otroki, kar jim je vlilo še večjo voljo za nadaljnje delo. Nove vtise in znanja načrtujejo predajati naprej –  otrokom v Vrtcu Trbovlje.

Zasavska ljudska univerza in Vrtec Trbovlje sodelujeta kot partnerja v omenjenem projektu Erasmus+, ki ga vodi Ljudska univerza Jesenice.

Slovensko leseno igro bodo izdelovali otroci v Estoniji

Daša Bokal, ravnateljica Vrtca Trbovlje

Tudi iz vrst Vrtca Trbovlje, ki v Erasmus+ projektu sodeluje prvič, sporočajo, da je bila izkušnja zelo pozitivna. Prostovoljci-upokojenci so izzive sprejeli z navdušenjem in bili pozitivno naravnani skozi celoten obisk. Med bivanjem na Hrvaškem so se stkale tudi prijateljske vezi med nami in udeleženci iz drugih držav.
“Veselimo se že obiska naših prostovoljcev v vrtcu, kjer bodo v prihodnjih tednih svoje znanje, izkušnje in spretnosti predajali našim najstarejšim otrokom. Skupaj z njimi bodo spoznavali kulturno dediščino našega mesta ter nato izdelali didaktično igro Križ kraž, ki nam je bila določena z žrebom,” pravi Daša Bokal, ravnateljica Vrtca Trbovlje in se veseli mednarodnega prenosa znanja iz Slovenije v tujino: “Našo didaktično igro (lesena drsna sestavljanka) pa bodo izdelovali in se z njo igrali otroci iz Estonije.”

SORODNI ČLANKI:

“Pa ga imamo!”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --