-- OGLAŠEVANJE --

Pismo urednice: “Neki je treba ukrent”

-- OGLAŠEVANJE --

Mi pišejo, me kličejo …Vem, da smo poročali o tistih, ki so še tekom dneva brezskrbno sedeli v lokalih na kavicah in o tistih, ki so brezbrižno skakali po otroških igralih, se družili, dotikali …nismo pa poročali o mnogih klicih zaskrbljenih občanov. Predvsem takšnih starejših, ki si ne upajo v trgovino. Takšnih, katerih edini stik s svetom smo mi – mediji in družabna omrežja.

Čas je za medsebojno pomoč

Me pokliče gospod in pravi: “Se opravičujem, ker vas motim, vem da imate veliko dela, a ne vem, kam naj se obrnem. Ali mi lahko svetujete, kaj naj z ženo narediva. Oba sva čez 80, srčna bolnika, sam tudi astmatik. Ne upam v trgovino, hrane skoraj več nimava. Nikogar nimava.” In nisem imela pametnega nasveta. Predlagala sem, da poišče dostavo trgovin ….in ostala nemočna. Jezna, ker zanj nisem imela rešitve.

Potem pa je bil še en klic, pa še eden, pa potem še dva in tako naprej. In takrat je padla odločitev: “Neki je treba ukrent!”

Čakala sem na regijsko koordinacijo zasavskih županov, a se je vsak stvari lotil po svoje.  In nič hudega, če bo kanalov za pomoč več – čakati pač ne gre.

Če potrebujete pomoč – dostavo iz trgovine ali lekarne (Zasavje) – pokličite 051 495 200 (med 9. in 13. uro). Lahko pa pošljete tudi sms (navedite ime in naslov).

V našem uredništvu smo se odločili, da bomo koordinirali med prostovoljci, ki so pripravljeni po nakupih še za koga drugega in med tistimi, ki dostavo potrebujejo. Sistem bo preprost.

Pokličite na telefonsko številko (SAMO med 9. in 13. uro) 051 495 200, povejte svoje podatke (ime in naslov), mi pa bomo poiskali najbližjega prostovoljca, ki vas bo poklical in se bosta dogovorila. Lahko pošljete tudi SMS sporočilo.

Vabimo tudi prostovoljce, da nam pišete na urednistvo@zon.si ali na FB ZON Zasavske onlajn novice v zasebno sporočilo. Posebej vabimo med prostovoljce tiste, ki nas venomer kritizirate – kako slabe so naše novice, kako nepismeni smo, kakšno škodo delamo z objavo naših vsebin …zdaj je čas, da zablestite in naredite nekaj več od komentiranja na družabnih omrežjih.

Za kontakte in odnose ne odgovarjamo. V našemu uredništvu bomo prevzeli koordinacijo med prostovoljci in tistimi, ki pomoč potrebujejo. Povsem v lastni režiji in v popolnem neskladju z GDPR ali kakšnimi drugimi zakoni. Prosim za strpnost, prijazno in poštenost – predvsem kar se denarnih transakcij tiče.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --