-- OGLAŠEVANJE --

Pisanje z roko še ni čisto iz mode

-- OGLAŠEVANJE --

Učenci in učitelji OŠ Tončke Čeč vsako leto sodelujejo v pobudi ob Tednu pisanja z roko, ki jo promovira Društvo Radi pišemo z roko. Letos so se v tem projektu ozaveščanja o pomenu pisanja z roko povezali z učenci knjižničarskega krožka OŠ Ivana Kavčiča Izlake.

Učenci debatnega kluba OŠ Tončke Čeč so se v teh dneh razveselili pisem, ki so jih prejeli od sovrstnikov z Izlak. Učenci so na pisma, ki so bila napisana z roko, nemudoma začeli odgovarjati, saj so jim mladi knjižničarji z Izlak postavili kar nekaj besednih izzivov: katere besede so najbolj sladke, kisle, grenke, najlepše, najsvetlejše, najbolj vesele, najbolj jezne besede ter tudi besede, ki najlepše zvenijo, katerih se najbolj razveselim, katerih se najbolj razveselijo moji starši. V obeh šolah nadaljujejo s projektom Radi pišemo z roko 2024. Dogovorili so se, da se srečajo in spoznajo »v živo«. V ponedeljek so se tako učenci OŠ Ivana Kavčiča Izlake podali kar na dva avtobusa, da so prispeli v Trbovlje, na obisk k sovrstnikom – učencem OŠ Tončke Čeč, kjer so jih povabili v njihovo učilnico na prostem, kjer so jih sprejeli z zapestnicami prijateljstva. S prstnimi odtisi so družno ustvarili dve unikatni sliki na identičnih platnih, po eno za vsako šolo. Svojim gostom so popeljali po šoli in jim nato v Delavskem domu predstavili znamenitost in posebnosti Trbovelj.

“Preden so se učenci poslovili in si pomahali v slovo, smo že snovali ideje, kdaj jim bomo vrnili obisk. Radi bi se jim tudi zahvalili za skrito presenečenje, ki so nam ga pripravili … zapestnice prijateljstva in čokoladni posladek,” so sporočili iz Osnovne šole Tončke Čeč.

Dan šaha na OŠ Tončke Čeč Trbovlje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --