25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoPijan vpil na mimoidoče in jih žalil

Pijan vpil na mimoidoče in jih žalil

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi:

Policiste so v petek poklicali zaradi osebe, ki je v Kisovcu razgrajala. Ker so policisti ugotovili, da oseba potrebuje zdravniško oskrbo so jo predali zdravstvenemu osebju.

Obravnavali so voznika tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, kateri ni posedoval vozniškega dovoljenja za vožnjo te skupine vozil. Vozniku je bilo tovorno vozilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so tudi voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.65 mg/l) , zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obveščeni so bili o kaznivem dejanja poškodovanja tovornega vozila in tatvine okrasnih pokrovov platišč. Sledi zbiranje obvestil.

V soboto so bili policisti obveščeni o podrtem drevesu na relaciji Kisovec – Izlake, ki ovira promet. Na kraju so policisti ugotovili, da se je drevo podrlo čez polovico cestišča, zato so drevo odstranili na rob cestišča in o tem obvestili upravljalce ceste.

 

PP Litija:

Kršitev javnega reda in miru v domačem okolju so policisti obravnavali v soboto. Izdan je bil plačilni nalog.

Pri kontroli prometa so ustavili voznico osebnega vozila. Voznici je bil odrejen  preizkus  alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat  (0.06  mg/l). Prav tako ji je bil odrejen hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven na več različnih drog. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo so policisti sodelovali skupaj z gasilci in reševalci pri nudenju pomoči poškodovani osebi

Občanka je naznanila, da jo je v naselju Zgornja Jevnica večkrat ugriznil pes. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen ukrep.

Policisti so bili  obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Litiji, kjer je občanka kršila javni red in mir. Uveden je prekrškovni postopek.

Popoldne so bili obveščeni o vozilu, ki je zaparkiralo garažo v Litiji. Na vozilo je bilo izdano obvestilo o prekršku.

Nekaj pred 16. uro je v naselju Litija voznica osebnega vozila trčila v obcestni drog in poškodovala vozilo. V nesreči ni bila poškodovana. Policisti so odstopili od ogleda kraja nesreče.

 

PP Trbovlje:

V petek so obravnavali tatvino ograje in ogrodja balkonskega korita. Sledi zbiranje obvestil.

Dan kasneje so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Kisovcu. Ugotovljeno je bilo, da je občan pod vplivom alkohola žalil in vpil na občane na ulici. Ker ni upošteval ukazov policistov, da s kršitvijo preneha je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi navedenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X