-- OGLAŠEVANJE --

Pa to je noro! S pomočjo Dewesofta zabeležili 23 rekordov najzmogljivejšega električnega avtomobila

-- OGLAŠEVANJE --

Dewesoft je v partnerstvu s podjetjem Bugatti Rimac izmeril čase pospeševanja in zaviranja trenutno najzmogljivejšega električnega avtomobila na svetu Rimac Nevere. Nevera je podrla 23 rekordov v kategoriji hiper športnih avtomobilov. 

Rimac Nevera

Za meritev svetovnih rekordov so uporabili v Sloveniji razvite in narejene Dewesoft merilne inštrumente ter večkrat nagrajeno programsko opremo DewesoftX. Čase in razdalje pospeševanj ter zaviranj, kot pojasnjujejo v trboveljskem visokotehnološkem podjetju, so izmerili z navigacijsko enoto, ki izmeri 100 meritev na sekundo in natančnostjo hitrosti 0,055 km/h tudi preko 400 km/h.

Od 0 do 400 km/h in nazaj na 0 v 29,93 sekunde

Najbolj impresiven je rekord pospeševanja od 0 do 400 km/h in zaviranja do popolne zaustavitve v 29,93 sekunde. Poleg glavne meritve so na Neveri merili tudi oddaljenost vozila od tal, sile na vzmetenju in dodatno beležili preko 2000 parametrov vozila iz komunikacijskega omrežja vozila.

Kot ob tem še dodajo v Dewesoftu: “Namen meritev ni bil le promocija in beleženje rekordov, ampak tudi pridobitev podatkov za boljše nastavitve in nadaljnji razvoj električnih vozil, predvsem na področju aerodinamike vozila.”  

 

VIDEO, kako je Nevera podrla rekorde najdete TUKAJ:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --