-- OGLAŠEVANJE --

Pa naj še kdo reče, da v Zasavju nimamo pestre ponudbe malic!

-- OGLAŠEVANJE --

Upokojenci, delavci, odrasli, ki nimajo časa za kuhanje, tudi otroci … Preverili smo, kje vse v Zasavju si lahko privoščijo dobro malico in kaj vse ponujajo.

Mnogi pripeljejo tudi na dom ali v pisarno – vsak od njih pa slovi pa kakšni hišni specialiteti …pa poglejmo.  

Dostava Lakotnik pripelje na dom ali v pisarno

Od ponedeljka do petka lahko do 15. ure Zagorjani naročijo malico, ki jo Lakotnik pripelje. Poleg dnevnih malic vsem, ki želijo, naredijo tudi burger ali spečejo pico. Kar z dvema avtomobiloma vsak dan skrbijo za hitro dostavo po celi zagorski občini. Če pa je potrebno, v rezervi čaka še tretji. “Dostavljamo v okoliške firme in na dom, v Zagorje, Kisovec in tudi na Izlake. Če pa pokliče kdo iz Trbovelj, se zmenimo za prevzemno točko pri bivši diskoteki Mesečina,” razloži Mitja Žerko. Na FB strani Dostava Lakotnik Zagorje je objavljena pestra stalna ponudba, 1-2 krat na teden pa presenetijo še z dodatno ponudbo jedi na žlico. Prav posebej pa svoje lačne stranke razvajajo s sveže pečeno, še toplo štručko kruha ali lepinjo, ki ju naredijo sami. Naročila sprejemajo na telefonski številki 031 301 401, za embalažo in dostavo ne računajo.

Kosilo z razgledom na ribnik

Že takoj zjutraj v Gostilni Ribnik postrežejo z zajtrkom, od 10. pa do dveh popoldan vsak delavnik ponujajo pet malic. Da je izbira bolj pestra poleg treh stalnih vsak dan dodajo še dve, ki sta objavljeni na Gostilna Ribnik Zagorje. “Upokojenci pridejo na malico in na klepet,” razloži srčna Nina, ki jim z veseljem posveti nekaj minut svojega časa. Njihov kolektiv je mlad in energičen, specialiteta pa sveže ribe. To je tudi jed, ki jo gostje največkrat naročijo. Naročeno po telefonski številki 030 225 929 vam po dogovoru tudi dostavijo, v bolj toplih mesecih pa je na voljo terasa ob ribniku.

Po receptih naših babic na mestni ploščadi

Tik ob zagorski ploščadi Lučka najrajši kuha slovenske domače jedi po receptih naših babic. Da pa se za vsak okus najde kaj dobrega, v Tvoj Chef ponujajo tudi azijsko, mehiško in italijansko kuhinjo. 14 različnih jedi je od torka do petka v ponudbi malic, dodajo pa še dve, ki se dnevno menjata. Enolončnice najrajši kuha šefica Lučka in vedno doda še presenečenje kuharja. “Včasih pride kakšen pacient iz bližnjega zdravstvenega doma, da ga malo potolažimo s toplo juhico,” razloži. Vsak, ki pride na malico v restavracijo, dobi še brezplačno toplo juho. “Na toplo juhico pridejo tudi upokojenci, malico pa vzamejo kar za sabo,” še doda. Njihova specialiteta so piščančja jetrca v omaki, veliko pohval pa žanjejo tudi kitajski praženi rezanci. Prilagodijo se tudi dietam in verskim postom. Za naročilo malice ali dostavo kupci pokličejo na telefonsko številko 070 467 417, ponudbo pa si ogledajo na Tvoj Chef, Food & Drinks.

Eni redkih, ki odojka zavrtijo nad ognjem

Ambient z zagorskimi starinami in slikami, na katerih marsikdo najde svoje prednike ali celo sebe je na ogled v Gostilni Čuk v Zagorju. Malice ponujajo od ponedeljka do petka, od 9. pa vse do 15. ure. Njihova specialiteta so pražena telečja jetrca in odojek, ki ga spečejo na ražnju. “Gostje radi naročijo tudi zrezek na žaru s sirom in jajcem, tudi solatne krožnike,” zagotovi Katja in doda, “poleti se radi zadržujejo na senčni terasi.”  V kuhinji z ljubeznijo vsak dan pripravijo raznoliko ponudbo, posebej so pozorni, da dodajo vsaj dve jedi na žlico. Znani so po prilagodljivosti, saj gostje lahko menjajo priloge, tudi vegetarijansko različico pripravijo po potrebi. Tistemu, ki ne more do njih, bodo malico pripeljali na dom. Naročila sprejemajo na telefonski številki 040 699 355, ponudba pa je vsak dan objavljena na Gostilna ČUK.

V jedilnici in na terasi kot doma

Na litijski terasi pri občinski zgradbi se nahaja jedilnica restavracije Mona Lisa. Za enotno ceno 7 evrov gostje pri njih dobijo malico, za povrhu pa zbirajo še med sladico ali solato. Ponudba velja od ponedeljka do sobote do 15. ure in je vsak teden objavljena na Restavracija Mona Lisa. “Hoteli smo ponuditi malice za vse, upokojenci pridejo tudi ob sobotah. Imamo redne goste, ki pridejo vsak dan. V naši jedilnici se počutijo že kot v domači,” pojasni Barbka, prav to pa potrdi tudi gostja, ki je ob našem obisku prišla na kosilo: “Vsak dan sem tu na malici in še nikoli nisem šla lačna domov. Matevž, zelje in pečenica, ajdovi žganci so najboljše jedi,” pojasni upokojenka Angelca. Tistim, ki za malico nimajo veliko časa, predlagajo, da pokličejo na 01/8984 137 in jim naročilo vnaprej pripravijo. “Po službi pri nas prevzamejo malico, če nimajo časa kuhati. Tudi tistim, ki naročijo pravočasno in se malo kasneje pripeljejo iz Ljubljane, pripravimo naročeno za s seboj,” razloži Barbka.

Vsak dan vsaj 8 jedi, zraven še juhica

Ob torkih pasulj in ob četrtkih vampi velj aza ponudbo v Mali malci v Trbovljah. Jedi sta postali tradicionalni, ker so prisluhnili željam gostov. Vsako nedeljo na Mala malca objavijo izbor malic za naslednji teden. Med delavniki so v stalni ponudbi 4 malice, enako število jih še dodajo po navdihu. Ob sobotah sta v ponudbi dve. V času od 8. do 13. ure se pri njih vsak dan dobi tudi pica. Večina gostov je stalnih, ki radi posežejo po svinjskih jetrcah in tradicionalnih zasavskih jedeh, ob petkih pa po ribah. Naročila za dostavo po občini Trbovlje sprejemajo na telefonsko številko 03/5622 309. Če pa je naročilo večje, pripeljejo tudi dlje. Cena malice v gostilni je 7 evrov, zraven pa gostje dobijo še dnevno juho in kruha, kolikor ga lahko pojejo.

Portal sredi Trbovelj

Vstop v odprt prostor z odrom, televizijo in stekleno panoramsko steno Centrala v Trbovljah ponuja edinstveno izkušnjo, ki gostom daje občutek, da se nahajajo v povsem drugem svetu. “Kakovost je tista, kateri dajem velik pomen. Tako pri sestavinah za hrano, kot tudi strežbi. Našim gostom želimo kvalitetno druženje s kvalitetno hrano,” pojasni Viljem, ki je Central odprl pred kratkim. Pri nabavi sestavin za ponudbo hrane sodeluje z lokalnimi dobavitelji. Zajtrk ali malico, oziroma “brunch”, ponujajo od ponedeljka do petka do 13. ure, včasih še dlje. Njihov hit je Burger Central s 100 % govedino in ocvrtim krompirčkom. Na željo gostov so ob sredah na meniju za malico pražena jetrca, ob petkih pa ocvrte sardelice ali ribji file s krompirjevo solato. Na Central Trbovlje si vsi lahko ogledajo celotno kulinarično ponudbo ter tedensko oziroma dnevno malico po izbiri kuharja, s solato ali sladico.

Prispevek je oglasno sporočilo.

Okusi po zagorsko iz Zasavja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --