-- OGLAŠEVANJE --

“Pa ga imamo!”

-- OGLAŠEVANJE --

 …povedo Zasavci in Zasavke povezani v zgodbo vseh generacij, ki se je reče Verižni eksperiment o filmu, ki v dveh minutah predstavlja točno to kar počno. 

Zgodba o uspehu – »eksperimentki«

Verižni eksperiment je še ena uspešno zaključena zgodba Zasavske ljudske univerze (ZLU) in Vrtca Zagorje ob Savi, v kateri so povezali dve na videz nezdružljivi področji: izobraževanje odraslih in predšolsko vzgojo.

Polona Trebušak, direktorica ZLU je ves čas bedela nad projektom: “Gre za izjemno medgeneracijsko sodelovanje: starejši prostovoljci so z otroki, vzgojitelji in strokovnimi delavci ZLU dve leti gradili različne verižne člene, skupaj raziskovali tehnične zakonitosti, jih učili praktičnih veščin, kot so žaganje, zabijanje žebljev, merjene … in tako predajali znanje in izkušnje. Otroci pa so jih naučili, kako deluje današnji svet.”

Tako so povezali strast do učenja, tehnike, rudarske kulturne dediščine z otroško igrivostjo in radovednostjo. Predvsem pa razbijali stereotipe kdo, kdaj in na kakšen način sodi v vrtec. Velik dosežek je prav to, da Verižni eksperiment ostaja del redne dejavnosti v Vrtcu Zagorje ob Savi.

 

Erasmus ni »mus«, pomaga pa pri opolnomočenju zaposlenih in višji kakovosti zavoda

Erasmus projekti so priložnost za nove ideje, nove vsebine povezovanja in sodelovanja tako znotraj kot  zunaj Slovenije, bogatijo življenja in širijo obzorja. Ključni vidik je izpopolnjevanje zaposlenih, zato je ZLU v letu 2021 vključena kar v štiri nove projekte: so ponosni nosilec dvoletnega projekta KA2 Učenje na daljavo za ranljive ciljne skupine in partnerji v projektih Most do večkulturnega učenja in ustvarjanja, Kakovost v izobraževanju odraslih in Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam.

Most do večkulturnega učenja in ustvarjanja

“Želeli smo, da se medgeneracijsko sodelovanje odraslih in predšolskih otrok v Zasavju nadaljuje. Zato smo za sodelovanju v E+ navdušili še Vrtec Trbovlje in skupaj s še LU Jesenice pristopili k projektu Most do večkulturnega učenja in ustvarjanja, ki bo  potekal do  30. 9. 2022.  Aktivno staranje in solidarnost med generacijami so ključnega pomena za ustvarjanje Evrope za vse starosti. Znotraj projekta bomo spodbujali prenos znanja in spretnosti starejših na mlajše generacije in usposobili starejše mentorje/prostovoljce, ki poznajo lokalno dediščino npr. rudarstva, za delo z otroki in jim na ta način ponudili priložnost za udejstvovanje v lokalnem okolju in aktivno staranje.”

Verižni eksperiment: Tokrat smo orali ledino, naslednjič bo lažje …  

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --