12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoIgrišča nič več onesnažena s težkimi kovinami

Igrišča nič več onesnažena s težkimi kovinami

Prenova otroških igrišč enot zagorskega vrtca Maja in Center je zaključena. Občina Zagorje je za sanacijo s težkimi kovinami onesnaženih igrišč odštela 64.000 evrov proračunskih sredstev.

Sanirali igrišči vrtca Maja in vrtca Center

vrtec Center zagorje
Prenovljeno igrišče vrtca Center.

Občina Zagorje se je za prenovo igrišč odločila na podlagi izsledkov meritev Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano. Spomladi letos so na občini na lastno pobudo naročili meritve, ki so pokazale, da je bila v tleh na igrišču vrtca Center v manjši meri presežena mejna vrednost za svinec, v tleh ob vrtcu Maja pa je bila minimalno presežena opozorilna vrednost za živo srebro.

Kljub oceni Inštituta za okolje in prostor, da je minimalna verjetnost, da bi otroci med igro sprejeli tolikšne količine svinca in živega srebra, da bi lahko sprožile spremembe v organizmu, so se na občini odločili, da takoj ukrepajo. Sredi septembra je izvajalec, podjetje Dolacom, pričelo z izvedbo del, ki jih je predhodno potrdil, med izvedbo pa tudi nadziral Inštitut za okolje in prostor.

Zagorje: Na igriščih našli svinec in živo srebro!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...