-- OGLAŠEVANJE --

Otroci zbrali 3200 kg pločevink

-- OGLAŠEVANJE --

Osnovnošolci so v akciji Jaz, Ti, Mi za Slovenijo zbrali kar 3200 kg odpadnih pločevink in tako prispevali 3000 evrov za nakup inkubatorja v SB Trbovlje.

V zagorskem delavskem domu so v petek (17. 10. 2014) odigrali zadnje dejanje humanitarne akcije Jaz, TI, Mi za Slovenijo, ki je stekla pod okriljem društva Tandem iz Zagorja. Kot ambasadorja sta projekt podprla tudi Tanja Ribič in Matic Jere. Častni pokrovitelj je bil predsednik RS Borut Pahor.

‘Akcija je bila v osnovi zasnovana ekološko in izobraževalno, da bi se osnovnošolci seznanili s pomenom ločevanja odpadkov in vplivom recikliranja na naše okolje in tudi naše zdravje’ je pojasnila ‘mama’ projekta predsednica društva Jelena Jerin. Do petka so zbrali 3000 evrov, ki sta jih predsednica Jelena Jerin in direktorica podjetja Unirec Katja Slokan predali Marini Barovič, direktorici SB Trbovlje za nakup inkubatorja.

Zmagovalci zbrali 2 kg na učenca

V projektu je sodelovalo 44 osnovnih šol oziroma 12.000 osnovnošolcev. Zbrali pa so preko 3.200 kg odpadnih pločevink.  Zmagovalna osnovna šola, torej tista, ki je zbrala največ pločevink na posameznega učenca, OŠ Prevole je prejela tudi glavno nagrado pokrovitelja FX d.o.o., in sicer športni poligon v vrednosti 1.500 evrov ter prehodni pokal.

V sklopu akcije je potekal tudi natečaj v risanju in izdelavi skulpture Minke Pločevinke. Zmagovalci v kategoriji izdelave skulpture so bili učenci OŠ Roje, ki so prejeli vrednostni bon v višini 300 EUR podjetja LIDL d.o.o., 2. in 3. mesto pa je pripadlo PŠ Svibno in OŠ Tončke Čeč Trbovlje. Oboji so prejeli praktične nagrade, ki jih je prav tako prispevalo podjetje LIDL d.o.o. Izmed prejetih risbic Minke Pločevinke je komisija izbrala dve. Nagrajena avtorja Nik Jazbec in Adelisa Zukič, oba z OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --