20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoOgled katerih znamenitosti vašega kraja vam predlaga turistična aplikacija?

Ogled katerih znamenitosti vašega kraja vam predlaga turistična aplikacija?

Turistična zveza Slovenije je vzpostavila mobilno aplikacijo, ki vam glede na vašo lokacijo predlaga ogled znamenitosti, razne aktivnosti, zanimivosti, gostilne in tudi prenočišča. Le kaj predlaga v vašem kraju?

Trenutno v projektu sodeluje 176 občin in njihovih turistično informacijskih centrov, ki v aplikacijo vstopajo s pomočjo gesla in sami vpisujejo znamenitosti.  Sami uporabniki informacij ne morejo dodajati, prejmejo pa, kot zagotovijo na turistični zvezi, mnogo koristnih informacij. Za sodelovanje so se že odločile občine Trbovlje, Hrastnik, Zagorje ob Savi, Litija. V aplikaciji pa trenutno (še) ne sodelujejo Radeče.

Vpisanih je že skoraj 1700 znamenitosti ter 1000 gastronomskih ponudb. Predvideli so tudi modul prireditve, ki pa zaradi epidemije seveda ni posodobljen.

Aplikacija uporabnikom na mobilnih napravah prikaže interesne točke (znamenitosti, gastronomsko ponudbo, prireditve), ki se nahajajo v bližini.  Uporabnik tahko med samim sprehodom ali obiskom preveri, kaj je zanimivega in uporabi navigacijsko vodenje do izbrane točke. Aplikacija je za uporabnike brezplačna in je na voljo za prenos za Android in tudi za IOS.

Kot poročajo iz Turistične zveze si je v letu 2020 mobilno aplikacijo naložilo približno 5.000 uporabnikov. S pomočjo aplikacije želijo še bolj intenzivno promovirati znane in manj znane znamenitosti kraja in dogodke. Polona Frelih iz TZS pa nam zaupa še, da je trenutno v nadgradnji še priprava konfiguracije izletov in razširitev aplikacije med mladimi.

Takole smo o projektu “V 3 krasne” pisali pred 5 leti, danes pa o tem ne duha ne sluha:

Kaj Zasavje ponuja turistom?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...