-- OGLAŠEVANJE --

Od ponedeljka popolna zapora državne ceste

-- OGLAŠEVANJE --

Na odseku Trbovlje-Boben-Hrastnik bo zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov postavljena POPOLNA ZAPORA ceste, ki bo trajala dober mesec in pol.

Popolna zapora se bo izvajala od ponedeljka, 31. januarja 2022 od 7. ure do najkasneje 18. marca 2022. do 17. ure.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah. “Obvoz bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo,” so, kot jim narekuje Zakon o cestah, še sporočili z Občine Hrastnik.

Pomembne informacije za krajane KS Boben

Na včerajšnjem sestanku predstavnikov občine, izvajalca del in predstavnikov KS Boben je bilo za pomoč krajankam in krajanom v času zapore dogovorjeno:

  • Za šoloobvezne otroke je za prevoz dogovorjeno s prevoznikom Nomago. V ponedeljek zjutraj bo prevoz v šolo potekal kot običajno, nazaj pa po obvozu čez Trbovlje. Vsi učenci vozači oziroma njihovi straši bodo natančnejša navodila prejeli v šoli.
  • Za dijake, študente in zaposlene brez lastnega prevoza bo dvakrat dnevno organiziran brezplačen prevoz s prevoznikom Lakner. Izvajalec prevoza prosi, da se vsi zainteresirani za prevoz prijavijo na telefonsko številko 041 706 322 (Milan Lakner). Predvidoma bo prevoz zjutraj potekal ob 5.25 iz Bobna, nazaj iz Hrastnika pa ob 15. uri.
  • V času zapore bo za dodatne prevoze na voljo avto izvajalca del AGM Nemec. Ti prevozi bodo namenjeni vsem krajanom za dostop do Hrastnika, predvsem starejšim za nakupe, obisk zdravnika … oziroma za vse opravke, za katere krajani nimajo svojega prevoza. Vozilo bo imelo voznika prostovoljca, ki ga lahko pokličejo in se z njim uskladijo za prevoz (prvi teden: Andrej Šubic – 040 131 176; drugi teden: Danilo Hriberšek – 041 745 872; tretji teden: Dušan Ustar – 051 646 299).
  • V kolikor bo avto izvajalca del preobremenjen, bo na razpolago tudi avto Občine Hrastnik – Prostofer. Ta bo na voljo predvsem za obisk zdravnika. Za rezervacijo prevoza je potrebno poklicati na 080 10 10 (vsaj en dan vnaprej).
  • Člani sveta bodo sestavili preglednico vseh krajanov, ki bodo potrebovali redni prevoz, in poskušali čim bolj uskladiti njihove potrebe po prevozih.

SORODNI ČLANKI:

Velikanski kamen padel na avto, življenje so rešile sekunde

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --