0.6 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoObupala nad trboveljskim zdravstvenim domom

Obupala nad trboveljskim zdravstvenim domom

“Nemogoče je,” nam je o svojem odstopu dejala Cvetka Skušek Fakin, direktorica ZD Trbovlje.

“Ker je toliko dela, ne zmorem več opravljati vsega,” je komentirala svoj odstop. Zdravnikov ni, delati ni s kom, pravi Fakinova, ki znova in znova objavlja razpise za nove zdravnike, a jih ne dobi. V Trbovlje mladi zdravniki nočejo, enak problem imajo tudi v bolnišnici. Kar bi lahko uredila, pa nima vpliva, še navrže.

Kadra ni!

Fakinova je prepričana, da so stvari v zdravstvenem sistemu neurejene. Tekom dneva “poflikajo” kadre s pogodbenimi delavci. Da se nihče ne prijavi sem, naj bi bil, po njenem razlog v tem, da imajo tukaj ambulanti zdravniki bistveno več terena, preveč so obremenjeni tudi družinski zdravniki.

Neuradno smo izvedeli, da trboveljski zdravstveni dom kot tudi bolnišnica nista popularna za nove kadre tudi zaradi razprtij in slabih odnosov na delovnem mestu.

Fakinova ostaja v Zdravstvenem domu Trbovlje in kot pravi, bo z veseljem nadaljevala delo ginekologinje, poslavlja se le z mesta direktorice.

Odstop Fakinove je Svet zavoda sprejel 8. marca, nam je povedal predsednik Samo Guzej. Izjavo so potrdili in jo danes predali ustanovitelju, občini. Svet zavoda je medtem pripravil že vse potrebno, da se takoj po soglasju ustanovitelja objavi nov razpis in čimprej poišče novo vodstvo.

V vmesnem času bo še vedno direktorovala kot vršilka dolžnosti Cvetka Skušek Fakin.

SORODNI ČLANKI:

ZD TRBOVLJE: Sredi belega dne, a kljub zvonjenju ni odprl nihče!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Nov oder in scenska tehnika, pa luči …!

Potem ko je KC Delavski dom Zagorje pred tremi leti popolnoma obnovil in zamenjal ozvočenje v dvorani in tako omogočil optimalne pogoje za vrhunski...
X