24.5 C
Trbovlje
petek, 19. avgusta 2022
ZON.siAktualnoZD TRBOVLJE: Sredi belega dne, a kljub zvonjenju ni odprl nihče!

ZD TRBOVLJE: Sredi belega dne, a kljub zvonjenju ni odprl nihče!

Besna, se je pred zaprtimi vrati Zdravstvenega doma Trbovlje znašla mamica z dojenčkom v roki. Le za občutek – otrok skupaj z jajčko tehta okoli 15 kilogramov. A vratar, čeprav jo, kot smo neuradno izvedeli od osebja, vidi na monitorju, je skozi zadnja vrata – na katerih jasno piše, da je Zdravstveni dom odprt od 7. do 20. ure, ni spustil.

Ker je tokrat prvič parkirala na parkirišču nad zdravstvenim domom, tik ob zadnjih vratih, je bila šokirana. Z vso prtljago v roki in nekaj mesečnim dojenčkom se je tako morala pri -10 stopinjah prebiti navzdol po nevarnem ledu do glavnega vhoda.

Sploh nismo dobili pravega odgovora

Na preprosto vprašanje, zakaj je torej zadnji vhod zaklenjen, nam direktorica ZD Trbovlje Cvetka Skušek Fakin sploh ni odgovorila. Zapisala je: “Obveščamo vas, da se vhod za paciente v Zdravstveni dom Trbovlje nahaja v avli, obrnjen proti glavni cesti” in še nadaljevala z uradnimi urami zdravstvene ustanove.

Na “vhodu”piše, da je ZD odprt med 7.00 in 20.00, vrata pa zaprta!

Vhod, ki očitno sploh ni vhod ima na vratih tri obvestila. Prvi pravi, da je dom odprt med 7. in 20. uro, drugi pa pojasnjuje preselitev Nujne medicinske pomoči v urgentni center (fotografiji na dnu članka). Da ta vrata (na sliki) niso vhod ali, da so z določenim razlogom zaklenjena, ne piše nikjer. Obstaja celo zvonec, ki glasno pozvoni, a se nanj ne odzove nihče.

Zdravstvena domova v Zagorju in Hrastniku imata poleg glavnega vhoda še zadnja vhoda, ki pacientom pogosto skrajšata pot do zdravstvene pomoči. V Trbovljah jih najkrajša pot za paciente očitno ne zanima.

Skušek Fakinova nam spiše še dolgo razlago, zakaj je ustanova po 20. uri in do 7. ure zjutraj zaprta, čeprav tega nismo spraševali.

Okoli riti v žep

Če torej že uspeš dobiti parkirno mesto slučajno na parkirnem mestu nad zdravstvenim domom, pa to pomeni, da moraš mimo zaklenjenih vrat po zaledenelem hribu navzdol “okoli rit v žep” do glavnega vhoda.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V podjetju vzel plačilno kartico in zapravil 2000 evrov

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, v...
X