-- OGLAŠEVANJE --

Obravnavani nepošteno? Po 40 letih nenaden konec litijske futsal pravljice.

-- OGLAŠEVANJE --

Litijski futsal klub FC Litija, eden najboljših pri nas, je izstopil iz tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS), saj menijo, da so jih tako v zvezi kot v sodniških organizacijah obravnavali nepošteno. Klub je tako tudi zaprl svoja vrata in prenehal z delovanjem na vseh nivojih. 

“Tako se končuje era največjega in najuspešnejšega kluba v zgodovini Republike Slovenije. Deset naslovov državnega in superpokalnega prvaka, devet naslovov pokalnega prvaka ter še ogromno uvrstitev v finale – to odhaja z nami v zgodovino,” je v svoji odločitvi zapisalo vodstvo kluba FC Litija. Poudarili so, da so vlagali v razvoj futsala v Litiji in širše, se pošteno borili in se izogibali pisanju dopisov in pritožb. 

Ekipa FC Litija se je razšla, klub pa zaprl svoja vrata. Foto: arhiv FC Litija

“Prejemali smo pokale za najbolj fair ekipo, se bojevali z raznoraznimi lobiji in obtožbami, predvsem pa zaradi naše ljubezni do futsala igrali srčno in pošteno,” so zapisali v ekipi, kjer so NZS zapustili zaradi odnosa do “našega in drugih klubov ter njihov odnos do futsala v Sloveniji”. Sodu pa je izbilo dno dogajanje na zadnji tekmi njihove članske ekipe, kjer so se ponovno dogajale nedopustne napake, trdijo v zdaj že nekdanjem klubu. “Začelo se je z delegiranjem treh štajerskih sodnikov štajerski ekipi v dvoboju proti nam, kar se ni zgodilo prvič. To se je dogajalo tudi v preteklih letih, na kar smo večkrat opozarjali,” so na pristranski odnos zveze in sodnikov opozorili v FC Litiji ob njihovem slovesu. 

Letos bi praznovali 40 let obstoja kluba

Razočaranje je še toliko večje, saj se je v Litiji, natančneje na Vačah, vse to začelo pred 40 leti. “Žal je sedanje vodstvo NZS s svojim odnosom poskrbelo, da se zapira največji in najbolj gledan klub v Sloveniji, spoštovan po celem svetu. V letošnjem letu bi praznovali 40. obletnico ustanovitve, ob kateri pa bomo vseeno izdali knjigo spominov ob vseh uspehih,” je še napovedal eden od trenerjev Luka Bregar. 

Na odločitev vodstva FC Litija so se odzvali tudi v NZS. Poudarili so, da odločitev kluba obžalujejo, saj je to ena od najuspešnejših futsal ekip v Sloveniji in ena od nosilk slovenskega futsala že vrsto let. “NZS ne namerava polemizirati o kasnejšem, popolnoma neutemeljenem in subjektivnem zapisu na spletni strani FC Litija, v katerem se poskuša odgovornost za lastno odločitev pripisati drugemu,” so še zapisali v izjavo za javnost in litijski klub pozvali, da svojo odločitev še enkrat pretehtajo. “Vodstvo Nogometne zveze Slovenije poudarja, da je kot doslej vedno odprto za konstruktivne pogovore, ki vodijo do rešitev v situacijah, ki niso v korist nogometa ali udeležencev,” so še zapisali. 

A so v FC Litija pri odločitvi ostali neomajni. V petek so namreč izpustili tekmo v 1. slovenski futsal ligi ter sporočili, da so se igralci in vodstvo namesto tega še zadnjič podružili v domači dvorani. 

SORODNI ČLANKI:

Na račun prišli ljubitelji futsala

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --