-- OGLAŠEVANJE --

Obnovitvena dela na 60 let stari zagorski šoli potekajo že pol desetletja

-- OGLAŠEVANJE --

Energetska sanacija Srednje šole Zagorje poteka zadnjih 5 let in še vedno ni končana. Ker iz naslova razpisov šola ne dobi dovolj sredstev za celotno obnovo izobraževalnega objekta, so primorani energetsko obnovo delati po fazah. 

Prva dela energetske prenove so se začela z letom 2017. Takrat so se lotili strehe. Natančneje, šlo je za termo in hidroizolacijo ravne strehe. Kar dve leti so nato čakali na nova sredstva, poroča ravnateljica Srednje šole Zagorje Aljaša Urbanija. Leta 2019 so spet prišli na vrsto in se lotili menjave stavbenega pohištva, oken in žaluzij.

Menjava oken je bila, po besedah ravnateljica, za njih ključnega pomena. Dijaki in učitelji na šoli so s tem prišli do boljšega prezračevanja v objektu in svežega zraka v učilnicah.

Stavba stara 60 let

Trenutno se zaključuje večja naložba v obnovo fasade na jugo-vzhodnem delu stavbe, ki je ocenjena na približno 100.000 evrov. So pa bili primorani obseg del zmanjšati, zaradi podražitev. Dela, ki zajemajo toplotni ovoj, izolacijo, nove okenske police in novo barvo fasade bodo zaključena predvidoma prihodnji teden.

S tem pa projekt energetske sanacije še vedno ni končan. Šola se vztrajno prijavlja na razpise Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za investicijsko vzdrževanje in upa na uspešen zaključek celovite obnove šolskega objekta, ki traja že od leta 2017.

 

Zasavski maturanti uspešni na maturi, štirje med najboljšimi v državi

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --