1.1 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.si1+1=2Obisk gimnazijskih učiteljev iz Raške

Obisk gimnazijskih učiteljev iz Raške

V Srednji šoli Zagorje so gostili štiri profesorje iz Gimnazije Raška, ki so izrazili željo po sodelovanju z zagorsko šolo.

Profesorji so obiskali šolo z namenom, da spoznajo nove, inovativne in sodobne pristope pri poučevanju. Zato so jim v šoli pripravili pester 5-dnevni program, ki je vključeval sodelovanje gostov pri pouku, spoznali so medgeneracijsko sodelovanje, ugotovili, da je priprava na pisno ocenjevanje znanja s pomočjo kviza zelo zabavna, bili del dinamičnega načina poučevanja zdravstvene nege, ki vključuje formalne in neformalne učne metode ter povezovanje teorije in prakse. Profesorice zdravstvene nege in strokovnih predmetov so nesebično delile z njimi učno dokumentacijo, jim predstavile projekt Zasavje za zdravje in primer šolskega učnega podjetja. Obiskal jih je tudi direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi, Tadej Špitalar.

V času odmorov so spoznavali slovensko kulinariko, saj so dijaki gastronomije, ob pomoči mentorjev, vsak dan pripravili tipične slovenske jedi.

Zadnji dan je bil namenjen predstavitvi šolskih mednarodnih projektov, katerih zgodovina je bogata in dolga. Učitelji so v tem novinci, a so z navdušenjem poslušali, kam vse in koliko dijakom na zagorski šoli omogočijo vsakoletne mednarodne izkušnje. Neformalni del je bil namenjen ponovnemu spoznavanju slovenske kulinarike – dijaki gastronomije so pripravili in postregli različne vrste klobas, sladkali pa so se s prekmursko gibanico.

Ekipa je obiskala tudi župana Občine Hrastnik, Marka Funkla, ki je učiteljsko delegacijo toplo sprejel ter potrdil željo občine po ohranjanju stikov, ki segajo že daleč nazaj, tudi v prihodnje.

 

mag. Maruša Kolar,

koordinatorica mednarodnega sodelovanja v Srednji šoli Zagorje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X