5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoO Spektru odločila vlada

O Spektru odločila vlada

Vlada RS je danes dala soglasje k pogodbi o prenosu poslovnega deleža RTH v družbi Spekter na Stanovanjski sklad RS.

Stanovanjski sklad je s sklenitvijo pogodbe pridobil celotni poslovni delež v trboveljski družbi Spekter, za potrebe izvajanja svojih dejavnosti, po tržni vrednosti, ugotovljeni s cenitvijo pooblaščenega ocenjevalca vrednosti podjetij.

Pogodba sklenjena pod tremi odložnimi pogoji

Pogodba je sklenjena pod tremi odložnimi pogoji, in sicer: pridobitev pravnomočne odločitve/soglasja Javne agencije RS za varstvo konkurence do 13. decembra, pridobitev soglasja vlade k pogodbi, pri čemer mora biti soglasje izdano do 13. decembra ter pridobitev izbrisnih pobotnic s strani zastavnih upnikov in njihova deponacija pri notarki do 28. decembra.

“Kupnina v višini 6,8 milijona evrov je v celoti vplačana na fiduciarni račun pri notarki. Rok po pogodbi za izpolnitev odložnih pogojev je 13. december, zato glede poslovnih odločitev do takrat še ne moremo govoriti,” so nam povedali na Stanovanjskem skladu RS.

SORODNI ČLANKI:

Za Spekter 6,8 milijona evrov

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...