-- OGLAŠEVANJE --

Spekter v prodajo, kaj bo z najemniki

Odločitev je sprejeta: podjetje Spekter, ki ima v lasti več kot 2.000 stanovanj v vseh zasavskih občinah, gre v prodajo.

-- OGLAŠEVANJE --

Prva nadzornica Ervina Jarc nas je po odgovore o prodaji napotila na poslovodstvo RTH in upravljalca premoženja Slovenski državni holding. Jarčeva je povedala še, da sprememba lastništva podjetja ne vpliva na pogodbe, ki jih ima podjetje, saj podjetje kot pravna oseba posluje naprej. Po informacije smo se obrnili tudi na Slovenski državni holding, kjer so povedali le, da prodajni postopek družbe Spektra vodi RTH.

Bo kupec Stanovanjski sklad?

Direktor RTH, Janez Žlak
Direktor RTH, Janez Žlak

Po besedah direktorja RTH, ki vodi postopek prodaje, Janeza Žlaka je bila odločitev o prodaji Spektra sprejeta minuli petek na nadzornem svetu: “Najprej bomo izbrali cenilca, sledi cenitev družbe, razpis in prodaja. Ocenjujem, da bo Spekter prodan v prvi polovici prihodnjega leta.” Ciljni kupec Spektra je, pravi Žlak, Stanovanjski sklad RS, sicer gre Spekter na trg. “Za najemnike z neprofitnimi najemninami pa sprememba lastništva ne spremeni nič,” je zatrdil Žlak.

Bojan Jelen, nekdanji direktor RTH razlaga, da program zapiranja RTH predvideva prodajo celotnega premoženja. “Spekter je bil varščina za poplačilo kreditov, ki sem ji podedoval. Pri prodaji Spektra se bodo prednostno poplačale banke, veliko kupnine najbrž ne bo ostalo. Prodaja na silo, v času najnižjih cen, ko je potencialnih kupcev malo, pa je lahko škodljiva,” opozarja Jelen.

Že pred časom smo preverili, kdo naj bi se zanimal za Spekter in za koliko naj bi ga prodali. Več TUKAJ!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --