today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoNOVO: V Radečah brezplačen dostop do interneta

NOVO: V Radečah brezplačen dostop do interneta

Na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih je Občina Radeče prejšnje mesec zaključila projekt Wifi4EU, za katerega je s strani Evropske unije prejela bon v višini 15 tisoč evrov. V okviru projekta je tako zagotovila brezplačen dostop do interneta na 10 različnih lokacijah, katere pokriva šest zunanjih in sedem notranjih točk.

Prek EU bona je Občina Radeče financirala stroške nakupa in namestitve opreme (javne točke dostopa do interneta), medtem ko bo stroške povezljivosti (internetna naročnina) in vzdrževanje opreme za brezplačno in visokokakovostno brezžično internetno povezljivost skladno s podpisanim sporazumom najmanj tri leta financirala občina sama.

Kje v Radečah se lahko brezplačno povezati s spletom – brez gesla?

Do spleta tudi na odročnem delu – ob hiši na Magolniku

Za registracijo na omrežje WiFi4EU geslo ni potrebno. Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta in časovno neomejena.

Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta. To je možno na sledečih lokacijah:

  • občinska zgradba (zunanja in notranja točka),
  • Zdravstveni dom Radeče (2 notranji točki),
  • Športna dvorana Radeče (2 notranji točki),
  • tenis hišica (zunanja točka),
  • Dom PORP (notranja točka),
  • pomoli TRC Savus (zunanja točka),
  • Rekreacijski park Savus (zunanja točka),
  • Bazen Njivice (zunanja točka),
  • Stara šola na Jagnjenici (notranja točka),
  • Hiša na Magolniku (zunanja točka).

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja.

Možnost brezplačnega visoko hitrostnega širokopasovnega internetnega dostopa preko brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU lahko koristijo vsi občani in obiskovalci radeške občine.

SORODNI ČLANKI:

Brezplačni internet na 9 lokacijah v Hrastniku – tokrat brez časovne omejitve

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...