-- OGLAŠEVANJE --

Novi direktor Komunale Hrastnik: “Z elektriko gremo v smer samozadostnosti”

-- OGLAŠEVANJE --

Optimizacija dela in stroškov ter povečanje obsega gradbene dejavnosti za lokalno skupnost so prednostne naloge, ki se jih bo lotil novi direktor Komunale Hrastnik Matej Kuhar. Funkcijo je nastopil v začetku meseca, v prvi fazi pa se je lotil pregleda delovanja podjetja in posameznih služb. 

“Osnovna vizija je, da smo konkurenčno podjetje v regiji, ki s strokovnimi in učinkovitimi rešitvami nudi najboljšo storitev odjemalcem po sprejemljivih cenah,” pravi Kuhar, ki pravi, da ima tudi hrastniško komunalno podjetje letos podobne težave kot v drugih občinah.

“Potrebno je poiskati rešitve za težave, ki jih prinaša dvig cen energentov. Glavna energenta za nas sta elektrika in gorivo, predvsem dizelsko za tovorna vozila. Glede goriva lahko samo upamo na regulacijo cen s strani države, glede elektrike pa gremo v smeri samozadostnosti in čim večje neodvisnosti,” pravi Kuhar in dodaja, da so zato že pričeli z dvema projektoma za fotovoltaični elektrarni na njihovih objektih.

Najpomembnejši so zanj odnosi med zaposlenimi

Kako pa novi direktor po prvih dneh ocenjuje stanje v podjetju? “Stanje v podjetju glede poslovanja je zgledno, kar je razvidno tudi iz rezultatov revizije zunanje revizijske ustanove. Zelo pomembno zame pa je tudi stanje v podjetju glede zaposlenih in odnosov med njimi. Po prvih vtisih in pogovorih z zaposlenimi lahko trdim, da so odnosi med zaposlenimi dobri in pozitivni, kar je po mojem mnenju osnova za razvoj in nadaljnjo rast podjetja,” pravi Kuhar in dodaja, da je prav tako zgledno tudi stanje na področju komunalnih storitev v občini. Pripomb občanov je po njegovih informacijah zelo malo, “se pa zavedam, da je še nekaj prostora za izboljšave”.

SORODNI ČLANKI:

Nadzorniki izbrali novega direktorja komunale, potrditi ga mora še občinski svet

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --