-- OGLAŠEVANJE --

Prišla je nova policijska komanda!

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniška policijska postaja je nedavno dobila novega šefa. Marjan Turnšek je otroštvo preživel na Izlakah, dabes pa živi v Trbovljah in Zasavje dobro pozna. V Hrastniku pa je pred leti že delal kot komandir in po desetletju dela v Litiji se je znašel znova na »istem stolu«.

Ste izbrali Hrastnik, ker se je odprlo delovno mesto, ali ste želeli prav Hrastnik?

No, dejstvo je, da sem si po desetih letih zaželel malo spremembe, in ker me zaenkrat v Ljubljano še ne »vleče«, sem pač izkoristil to priložnost in se prijavil na prosto delovno mesto na Policijsko postajo Hrastnik.

Poglejte, moje dosedanje delo v zadnjih petnajst letih je bilo vpeto v stalno sodelovanje z lokalno skupnostjo, saj policija ni sama sebi namen.

Kakšno bo vaše sodelovanje z lokalno skupnostjo?

Vsi na lokalnem nivoju delujemo v dobro naših prebivalcev in vsi si zaslužijo in seveda tudi pričakujejo kvalitetno in najboljšo storitev. S povezovanjem in dobrim sodelovanjem z lokalno skupnostjo, pa ne samo z županom, tudi s šolo, vrtcem, zdravstvenim ustanovam, gasilskim društvom … pa je ta sinergija lahko bistveno boljša. Tako bo moje delovanje v večini usmerjeno v dobro sodelovanje vseh deležnikov na področju »varnosti« kot širši pojem.

Kaj bodo vaši največji izzivi?

Vsekakor je v današnjem tempu življenja, kjer se vedno kar nekam hiti, kadrov je manj kot bi si  želeli, umetnost vzdrževati dobro delovno klimo, tako da je že to eden izmed izzivov, in sicer vzdrževati  kolektiv v dobri kondiciji in na takšnem nivoju, da bo najboljši servis državljanom.

Na hrastniško policijo že dolgo letijo očitki, da ima največ kazni daleč naokoli in najmanj opozoril? Lahko pričakujemo mehkejši pristop?

Moje delo bo takšno kot do sedaj, usmerjeno k zagotavljanju varnosti vseh in tudi na vseh področjih policijskega dela.

Kaj je po vašem največja težava Hrastnika (droga, alkohol, prometne nesreče …)?

Težko govorim o težavah, vem pa, da je vse našteto prisotno, in da bo naše delovanje tudi temu v bodoče dajalo večjo pozornost. Na teh področjih vidim še nekaj svetlih točk na našem preventivnem delovanju in sodelovanju z lokalno skupnostjo in ostalimi, kot sem že prej omenil.

Koliko policistov šteje PP Hrastnik danes?

Policijska postaja šteje 19 pooblaščenih uradnih oseb.

Se obetajo še kakšne druge kadrovske spremembe na postaji?

Kadrovske spremembe zaenkrat na Policijski postaji Hrastnik niso predvidene.

Ali nov komandir pomeni v kratkem tudi nova policijska postaja? Si boste prizadevali za prostore na Resnici?

Žal tega ne morem potrditi, je pa res, da si bom močno prizadeval za nove prostore, saj kot je bilo že večkrat omenjeno, obstoječi prostori niso funkcionalni za naše delo.

SORODNI ČLANKI:

Hrastniški policisti pod drobnogledom

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --