-- OGLAŠEVANJE --

Nova možnost za 17 Zasavcev

Brezposelni Zasavci, stari od 30 do 49 let, bodo dobili novo priložnost. Zavod za zaposlovanje je namreč objavil javno povabilo delodajalcem, da na novo zaposlijo delavce in pridobijo subvencijo.

-- OGLAŠEVANJE --

Cilj programa “Nova možnost” je kreiranje delovnih mest, na katerih se bo zaposlilo okvirno 500 brezposelnih oseb iz ciljne skupine za neprekinjeno obdobje vsaj 12 mesecev. Zaposlitev oseb mora biti sklenjena s polnim delovnim časom 40 ur tedensko oziroma s krajšim delovnim časom od polnega, vendar ne s krajšim od 20 ur tedensko oziroma z delovnim časom, skladnim z odločbo o invalidnosti brezposelne osebe. Višina subvencije znaša 5.000 evrov za zaposlitev brezposelne osebe za določen čas 12 mesecev s polnim, 40-urnim tedenskim delovnim časom.

Za stare od 30 do 49 let

“Glede na delež brezposelnih oseb, ki spadajo v ciljno skupino, lahko v Območni službi Trbovlje, kamor spadajo uradi za delo Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje, računamo na okoli 17 vključitev oseb v program,” pravi Jasna Drobež iz Zavoda za zaposlovanje OS Trbovlje. Ciljna skupina novega ukrepa so brezposelne osebe od 30 do vključno 49 leta starosti, ki so v evidenci brezposelnih oseb prijavljene več kot 6 mesecev in manj kot 12 mesecev.

Javno povabilo je odprto od srede, 24. avgusta, do porabe razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 10. oktobra.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --