17.2 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoNov razpis: 340 evrov na mesec na zaposlenega

Nov razpis: 340 evrov na mesec na zaposlenega

Država, natančneje okoljsko ministrstvo je namenilo 1,5 milijona evrov za spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelena delovna mesta.

Predvidena je subvencionirana zaposlitev 190 brezposelnih iz vse Slovenije Delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje javnega povabila, za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu lahko prejemajo mesečno subvencijo 340 evrov. Izplačuje se lahko največ 24 mesecev. Delovno razmerje pa morajo skleniti za nedoločen čas.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Pogoji za kandidiranje in merila o tem, kaj sodi k zelenim delovnim mestom, so podrobneje opredeljeni v javnem povabilu na Zavodu za zaposlovanje oziroma na njihovih spletnih straneh.

Denar bo na voljo do razdelitve oziroma najdlje do 30. junija letos.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...