0.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoNov primer izsiljevanja po spletu v Litiji. Policija svari: Ne sledite zahtevam...

Nov primer izsiljevanja po spletu v Litiji. Policija svari: Ne sledite zahtevam izsiljevalcev!

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili zagorski policisti obveščeni o sprožitvi alarma v banki na območju Zagorja ob Savi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil alarm sprožen zaradi tehnične napake. V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V torek v jutranjih urah so bili policisti obveščeni o ustavljenem tovornem vozilu na Trojanskem klancu, zaradi česar je bil oviran promet. Policisti so na kraju ugotovili, da je tovorno vozilo imelo izrabljene pogonske pnevmatike in zaradi spolzkega vozišča ni moglo speljati v klancu. Zoper voznika in odgovorno osebo bodo policisti izvedli prekrškovni postopek.

V sredo so policisti pri kontroli terena odkrili odlagališče gradbenih odpadkov. O zadevi bodo obvestili pristojne službe. V nočnem času pa so nudili pomoč policistom Policijske postaje Litija pri intervenciji in prevozu pridržane osebe. V četrtek v dopoldanskem času so policisti obravnavali še poškodbo laka na vozilu, ki se je pripetila preko noči na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V torek so litijski policisti v trgovini v Litiji obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, kjer je neznanec delavko na blagajni namenoma zamotil tako, da mu je izročila 100 evrov gotovine preveč. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep. Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poskusa izsiljevanja, in sicer je neznanec preko pogovora na družabnih omrežjih pridobil slike intimnih predelov oškodovanca ter ga nato izsiljeval za denar v zameno, da ne objavi fotografij. Policisti v primeru še zbirajo obvestila.

Tovrstni primeri izsiljevanja so vedno bolj pogosti, sicer ugotavljajo policisti. Še posebej izpostavljena skupina so mladoletniki, ki se ne zavedajo, kakšne posledice lahko pošiljanje tovrstnih fotografij prinese. “S tem razlogom apeliramo na vse, da tovrstnih fotografij ne pošiljajo nikomur, niti osebam, ki jih morda poznajo. V kolikor pa že postanejo žrtev tovrstnih izsiljevanj, pa naj zadevo takoj prijavijo na policijo in ne izpolnjujejo zahtev izsiljevalca,” opozarjajo na PU Ljubljana in dodajajo, da storilci običajno tudi po morebitnem plačilu z izsiljevanjem še vedno nadaljujejo, dokler žrtev sodeluje.

V torek nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Štangarske Poljane. Ugotovili so, da se je kolesar peljal iz smeri naselja Gozd-Reka v smeri Šmartnega pri Litiji. V naselju Štangarske Poljane mu je z desne strani preko ceste stekel nezavarovan pes, ki ga je zadel s prednjim kolesom. Zaradi trčenja je kolesar padel po tleh in se huje poškodoval. Med vožnjo je uporabljal zaščitno kolesarko čelado. Nezgoda se je zgodila, ker lastnica psa ni primerno zavarovala, saj je bil pes odvezan. Po zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek so litijski policisti obravnavali še povoženje divjadi na Spodnjem Logu, v sredo popoldan pa so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so preverili izpolnjevanje pogojev za vožnjo v cestnem prometu in izdali obvestilo o odstopu. Popoldan so obravnavali še en primer povožene divjadi, tokrat v Ribčah. 

V torek zvečer so v kraju Zagrič obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelju bo izdan plačilni nalog, ponoči pa še eno kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola s kršitvijo nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali vlom v dva avtomata za hrano in pijačo na območju Litije. Iz avtomatov so bili odtujeni hrana, pijača in gotovina. Skupna materialna škoda znaša približno 3000 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Popoldan so obravnavali poškodovanje zadnjega brisalca na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru na Rozmanovem trgu v Litiji. Nastala je materialna škoda, ki znaša približno 20 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Obravnavali so  tudi poškodovanje zunanjega ogledala na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na ŽP Jevnica. Nastala je materialna škoda, ki znaša približno 100 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek zvečer so obravnavali še kršitev javnega reda in miru v Litiji, kjer je prišlo do spora med dvema osebama. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog. Med Litijo in Zagorjem pa so posredovali v nesreči, kjer je voznik zbil divjad.

PP Hrastnik

V ponedeljek dopoldne so bili obveščeni o nenavadnem vonju v Hrastniku, vendar po preverjanju na terenu posebnosti niso bile ugotovljene. Okoli 10.30 ure so obravnavali prometno nesrečo pri trgovini v Trbovljah. Na kraju ugotovljeno, da sta se udeleženki prometne nesreče pred prihodom policistov dogovorili o krivdi in izpolnili evropsko poročilo. Patrulja je preverila pogoje za udeležbo vozil in voznic v prometu, ki pa sta jih izpolnjevali. Napisali so odstop od ogleda nesreče.

V ponedeljek popoldan so bili policisti obveščeni,  da je voznik vozila znamke Audi z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami na bencinskem servisu v Izlakah natočil gorivo in s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zasežena konoplja v Hrastniku.

V torek so so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, in sicer je prišlo do spora med družinskimi člani. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. V četrtek pa so policisti na podlagi odredbe pristojnega sodišča v Trbovljah opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli 7 rastlin velikosti od 50 do 100 centimetrov, za katere se sumi, da gre za rastlino konopljo. Po opravljeni analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali sosedski spor na območju Trbovelj, kjer je prišlo do fizičnega obračuna. Zoper storilca sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

V sredo so policisti v nočnem času pri redni kontroli prometa kontrolirali voznika in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje za 24 ur in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilni nalog. Ponoči pa so obravnavali spor med dvema osebama, kjer je bila zaradi fizičnega obračuna oseba odpeljana v SB Trbovlje. Zoper storilca sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

V četrtek v dnevnem času so obravnavali poškodovanje vozila, kjer je neznanec pred trgovino v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Po zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo.

SORODNI ČLANKI:

V hišni preiskavi pri 78-letnem Trboveljčanu in 76-letni Trboveljčanki našli vrt poln sadik konoplje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?