2.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoV hišni preiskavi pri 78-letnem Trboveljčanu in 76-letni Trboveljčanki našli vrt poln...

V hišni preiskavi pri 78-letnem Trboveljčanu in 76-letni Trboveljčanki našli vrt poln sadik konoplje

V tem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje, po zbranih obvestilih je bil priveden k preiskovalnemu sodniku.

V torek okoli 17.45 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču. Ker sta se udeleženca dogovorila o krivdi, voznika in vozila pa izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

V sredo ob 12.30 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je prišlo do stika z vzvratnimi ogledali, materialna škoda okoli 250 €. Ker so bile izjave udeležencev nasprotujoče, je bil dogodek ustrezno zaznamovan.

V četrtek zjutraj so obravnavali kršitev javnega reda in miru z dne 6. 6. 2022. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in po zbranih obvestilih bodo ustrezno ukrepali.

PP Trbovlje

V ponedeljek v nočnem času so prejeli obvestilo o ilegalnih prebežnikih, v nadaljevanju pa sta bila izsledena državljan Afganistana, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito. Izvedeni so bili vsi postopki nato pa sta bila nastanjena v Azilni dom Ljubljana.

V nočnem času so obravnavali kaznivo dejanje napada na informacijski sistem po 221. členu KZ-1, ko je do sedaj neznani storilec zablokiral dostope vseh računalnikov podjetja ter za odmrznitev zahteval izplačilo denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V torek je bila na območju Trbovelj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi izvedena hišna preiskava pri 87-letnemu Trboveljčanu in 76-letni Trboveljčanki. Predmet hišne preiskave so bile prepovedane droge, katere so bile tudi najdene na vrtu in sicer več posajenih sadik konoplje. Po nadaljnji preiskavi in po potrditvi, da gre za prepovedano drogo bo izveden prekrškovni postopek.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja goljufije po 211. členu KZ-1, ko si je do sedaj neznana oseba na družabnem omrežju Instagram ustvarila lažni profil ter tako s tem prijavitelja prepričala in nagovorila, da ji je v trafiki kupil dva vrednostna bona in jih poslal osumljencu, ki je bona vnovčil, nato pa se ni več odzval.

V sredo so obravnavali poškodovanje vrat v enem izmed gostinskih lokalov. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V četrtek so obravnaval poskus goljufije v enem izmed podjetij, kjer se je do sedaj neznani osumljenec preko e-sporočila pretvarjal, da je direktor podjetja, ter naročil plačilo računa. Po nakazilu so v podjetju ugotovili, da gre za prevaro, ter uspešno preklicali nakazilo preko banke, tako da je dejanje ostalo pri poskusu.

V nočnem času so bili obveščeni o požaru v kletnem prostoru bloka. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorel koš za perilo, vzrok za požar pa še ni pojasnjen. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o manjšem požaru v stanovanju na območju Zagorja ob Savi. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V nadaljevanju so bili obveščeni o tatvini pijače iz kleti in poškodovanje ključavnice na kleti drugega lastnika. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V torek, v jutranjem času so obravnavali delovno nesrečo, pri kateri je delavec pri izstopu iz delovnega stroja padel in se lažje telesno poškodoval. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o razlitem olju po vozišču. Na kraj so prišli gasilci, ki so oljne madeže posuli z vpojnimi sredstvi.

V večernem času so na območju Hrastnika obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na udeleženih vozilih.

V sredo v jutranjem času so obravnavali tatvino pokrova rezervoarja goriva na vozilu. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Za pobeglim voznikom še zbirajo obvestila.

V četrtek so intervenirali zaradi medsosedskega spora, v katerem niso ugotovili kršitev. Zaradi določitve meje oziroma lastništva parcele, pa so bili napoteni na zasebno tožbo.

V nadaljevanju so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Policisti so vozniku skladno z določil 111. člena ZPrCP izdali obvestilo o odstopu.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali tatvini katalizatorjev iz dveh parkiranih vozil in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V torek sum kaznivega dejanja, ko je znani osumljenec poškodoval vozilo oškodovanca. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Posredovali so zaradi glasne glasbe v Litiji, kjer je bilo storilcu prekrška izrečeno opozorilo.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer sta vozili trčili z ogledali, eden izmed voznikov pa je kraj zapustil, ne da bi udeležencu nudil podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek so posredovali po prijavi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju oziroma sporu med dvema osebama. Policisti vodijo postopek o prekršku.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...