-- OGLAŠEVANJE --

Nov direktor obljublja znižanje cene ogrevanja – in to dvakrat

-- OGLAŠEVANJE --

Da je trboveljska komunala zdaj dobro pripravljena na spremembe, ki se na trgu energetike dogajajo in da je pripravljen načrt da v letu 2023 podjetje preoblikujejo, »s ciljem učinkovitega in digitaliziranega poslovanja s posebnim poudarkom na razvoju in oskrbi kadrovskega potenciala,« se je na zadnji občinski seji tega mandat zavezal nov direktor Komunale Igor Glušič.

S strahom pred vsako novo položnico

Čeprav občani s strahom pričakujejo vsako novo položnico za ogrevanje in stiskajo pesti za še nekaj toplih novembrskih dni, pa direktor v prihodnost zre z optimizmom. Izguba v prvih desetih mesecih letošnjega leta je manjša kot so pričakovali, kar, po mnenju Glušiča, kaže spremembo trenda.

In še, komunala posluje likvidno, nadaljuje in »ne glede na informacije, ki krožijo v javnosti, zagotavljam, da podjetje deluje stabilno. Ni nobenih razlogov za skrb, da tudi v prihodnje podjetje ne bi moglo izpolnjevati svoje vloge.«

Na decembrski in potem še enkrat na februarski položnici

Vsebina, ki zanima občane pa se nanaša predvsem na ogrevanje, katerega cena se bo v nadaljnjih mesecih znižala dvakrat. Prvič v mesecu novembru in drugič januarja. Obe znižanji skupaj pomenita pocenitev ogrevanja oziroma cene variabilnega dela toplote za približno 23 odstotkov, in to v najhladnejših zimskih mesecih, ko je ogrevalna sezona na višku in bo zato znesek na položnicah bistveno nižji, kot bi bil, če bi cena ostala takšna, kot je danes.

Optimizacija poslovanje podjetja ter ukrepi vlade bodo zagotovili nižjo ceno ogrevanja za mesec november, kar bodo občani opazili na položnici prejeti v decembru. Torej, od 1. novembra 2022 do 1. januarja 2023 bo cena variabilnega dela toplote za gospodinjstva nižja in sicer 184,53429 €/MWh. Za negospodinjske odjemalce bo cena v navedenem obdobju 196,79770 €/MWh. Razlog je, da je v tem času komunala še vedno vezana na prodajo električne energije po pogodbeno določeni ceni iz leta 2021 (160 €/MWh). Spremembe se bodo zgodile tudi v začetku leta, ko bo cena variabilnega dela toplote za gospodinjstva ob upoštevanju zamejene cene zemeljskega plina potrebnega za proizvodnjo toplote (73 €/MWh) 158 €/MWh. Končne cene variabilnega dela toplote za leto 2023 bodo oblikovane do konca leta 2022 v odvisnosti od razmerja cen energentov na trgih.

Ne glede na znižanje cen pa bo ogrevanje letos dražje glede na prejšnja leta, zato še vedno velja – vsaj za tiste, ki so del daljinskega ogrevanja – občinska pomoč pri plačilu stroškov ogrevanja. Glede na pravilnik je ta namenjena najšibkejšim občanom, v teh dneh pa so pričeli z zbiranjem vlog.

Pomoč pri ogrevanju – a ne za vse občane, le za tiste, ki se ogrevajo iz »občinske kotlovnice«

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --