23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNjegov zakon splaval po Savi, zdaj dela listo za odstrel

Njegov zakon splaval po Savi, zdaj dela listo za odstrel

Danes smo že poročali o padcu ‘Hršakovega zakona’ o izgradnji hidroelektrarn na srednji Savi.

Hršak nam je že pred časom dejal, da je po njegovem mnenju za gradnjo hidroelektrarn potreben zakon, koncesijska pogodba ni dovolj. Prepričan je bil tudi, da je njegov predlog zakona odlično napisan, čeprav naj bi bil osnutek, ki ga je Hršak lansko jesen pokazal kolegom, po mnenju SMC-jevih nedodelan in površen. A Hršak meni, da je bilo v predlogu zajeto tudi vse, kar so lokalne skupnosti zahtevale.

Objavo izjave bi dovolil le pod posebnimi pogoji

Po tem, ko so poslanci s 26 glasovi ZA in 29 glasovi PROTI zakon o izgradnji hidroelektrarn na srednji Savi zavrnili, smo zasavskega poslanca Ivana Hršaka (DeSUS) prosili za izjavo, saj je bil vendarle vložnik zakona.

A po razočaranju Hršak za pogovor z nami ni bil več tako odprt. Poslal nam je sporočilo, v katerem zahteva, da objavimo njegovo celotno, pol strani dolgo izjavo brez sprememb in dopolnitev – tudi o stvareh, o katerih ga nismo spraševali, ter objavo pogojeval še z objavo fotografije izpisa glasovanja, na kateri je z rdečo označil svoje nasprotnike, nekatere obkljukal, nekatere pa prečrtal.

Njegove izjave skupaj s fotografijo zato ne bomo objavili.

SORODNI ČLANKI:

Hršakov zakon PADEL. Kaj zdaj s HE na Srednji Savi?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...