21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoNič več raj za prebiralce odpadkov!

Nič več raj za prebiralce odpadkov!

Namesto množičnega zbiranja kosovnih odpadkov v Trbovljah in Zagorju uporabljajo drug način, in sicer lahko vsako gospodinjstvo enkrat letno naroči brezplačen odvoz do 2 kubičnih metrov odpadkov.

Pridejo na dom, ko jih naročite

“Stari sistem je predstavljal ‘raj za prebiralce odpadkov’, ki so na terenu zelo razmetavali pripravljene kosovne odpadke za odvoz, zato že tretje leto izvajamo odvoz po naročilu,”  pravi Vlasta Medvešek Crnkovič iz Komunale Trbovlje.

Kosovne odpadke lahko sicer Trboveljčani brezplačno oddajo tudi v zbirnem centru Neža, ob delavnikih od 7. do 15. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure (prav tako tudi nevarne odpadke iz gospodinjstev, vejevje, gradbene odpadke, odpadne gume, odpadno električno in elektronsko opremo).  Na Komunali Trbovlje občanom tudi predlagajo, da uporabne predmete podarijo prodajalni Stara šola, Ropotarn’ci ali humanitarnim organizacijam.

Z odpadki v zbirni center

V Zagorju odvoza kosovnih odpadkov iz zbirnih mest ne izvajajo več že od leta 2007, ko je bil zgrajen zbirni center. Poleg tega so občani ob množičnem zbiranju odpadkov na zbirna mesta dovažali tudi gradbene odpadke, azbest in druge nevarne odpadke.

“Kosovne odpadke iz gospodinjstev lahko občani preko celega leta pripeljejo brezplačno v zbirni center, ki je urejen na lokaciji zaprtega odlagališča ‘kamnolom Zagorje’, to je pri podjetju IGM,” pojasni vodja tehničnega sektorja pri Komunali Zagorje Milan Fakin. Zbirni center je odprt vsak ponedeljek in petek od 10. do 14. ure in vsako sredo od 14. do 18. ure.

Še vedno pa zbirajo nevarne odpadke

Še vedno pa tako trboveljska kot zagorska komunala organizirata zbiranje nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. V Trbovljah bo zbiranje potekalo v četrtek, 6. aprila, in sicer na dvorišču Toplarne Polaj, od 14. do 16. ure, na parkirišču za Restavracijo »L«, od 16. ure do 17.30, in nasproti Komunale pri starem gasilskem domu, od 17.30 do 19. ure. V Zagorju bodo nevarne odpadke zbirali od 21. do 23. aprila na 14 različnih lokacijah, ki so navedene na spletni strani Komunale Zagorje.

SORODNI ČLANKI:

Očistili obrežje reke Save

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...