15.1 C
Trbovlje
sreda, 20. oktobra 2021
ZON.siAktualnoOčistili obrežje reke Save

Očistili obrežje reke Save

Sobotne čistilne akcije Mladinskega centra Litija se je udeležilo 15 prostovoljcev. Očistili so predvsem obrežje reke Save pred Mladinskim centrom, ali ‘plažo‘, kot ji rečejo sami.

Odstranili smeti in poganjke

Nabrali so nekaj vreč smeti in eno vrečo poganjkov japonskega dresnika. Ta invazivna rastlina je namreč bila razlog, da so se čistilne akcije lotili. Čistilne akcije sicer izvajajo večkrat letno, ta ob začetku pomladi, pa je že tradicionalna. Že več let zaporedoma sodelujejo v vseslovenski akciji Dan za spremembe.

“Z rezultatom in odzivom smo zadovoljni. Želja po delovnih in čistilnih akcij prihaja s strani mladih, ki so prostovoljci Mladinskega centra Litija. To je še en razlog, zakaj radi organiziramo takšne akcije,” je povedala koordinatorica čistilne akcije Lea Kovič.

Čistilna akcija tudi v Trbovljah

Občina Trbovlje, Mladinski center Trbovlje in Gasilski zavod Trbovlje vabijo k sodelovanju v čistilni akciji, ki deluje pod sloganom “Očistimo in uredimo Trbovlje!”.

Njihov cilj je odstraniti iz narave vsaj eno vrečko odpadkov na prebivalca občine, saj menijo, da je to najmanj, kar lahko storijo danes, za boljši jutri.

Akcijo bodo izvedli v soboto, 18. marca. Organizatorji prosijo za predhodno potrditev udeležbe, zraven pa naj pripišejo število udeležencev ter lokacijo čiščenja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Vstop v zdravstveni dom samo za naročene

Čeprav sistem popolnega naročanja na pregled v ZD Trbovlje velja že ves čas covida, v ZD še enkrat poudarjajo, naj se pacienti pred prihodom...