27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoNeverjetno: Ta hip le korekcijska, čez dve sekundi že sončna!

Neverjetno: Ta hip le korekcijska, čez dve sekundi že sončna!

Ob pohajkovanju po najbolj prometni ulici v središču Zagorja se pogled ustavi tudi na izložbi Optike Jazbec. Velika izbira različnih okvirjev očal tako za tiste, katerim so nuja zaradi slabšega vida kot tudi tistim, ki predstavljajo modni dodatek. 
Tam je izbira seveda še večja in ker človek, ki vsakodnevno drži številna očala v rokah ter jih opazuje na mnogo različnih obrazov še najbolje od vseh ve, kakšne smernice so trenutno priljubljene. “Sedaj je največje povpraševanje po kovinskih okvirjih, ki so večinoma kvadratne in metuljčkaste oblike, pri ženskih modelih je zanimanje za velike, oglate, medtem, ko pri moških prevladuje retro stil, tudi kovinski material in očala, znana pod vzdevkom “aviatorke”,” pripoveduje Dušan Jazbec, ki doda, da v Zasavju pravzaprav stranke še “tipajo” – trendi se še niso začeli izkazovati v množični obliki.
“Najnovejša moda gre pri nas najprej v Koper, ker je pač Italija v neposredni bližini, zatem iz Primorske v Ljubljano in nato trendi dosežejo tudi nas, Zasavce.” Kot pravi, se še vedno nosijo tudi očala v “collage” stilu, okrogla, kakršna so bila moderna v času Lennona, le da je sedaj poudarek na velikosti.
Dušan Jazbec: Kaj globalno modernega gre kdaj kar mimo Zasavja. Denimo, očala z dvema kovinskima prečkama – ta pri nas niso nikoli zaživela.

Prišli bodo sončni dnevi in z njimi sončna očala!

Kljub temu, da smo še krepko v zimskem času, se tu in tam sredi dneva že pošteno zablešči od sončnih žarkov in seveda je na mestu tudi vprašanje, kaj prinašajo letošnji topli dnevi z vidika nošenja sončnih očal. Sogovornik Dušan, ki po začrtani poti svoje mame nadaljuje z družinskim podjetjem (to ima kar 44-letno tradicijo), pove: “Trend gre na močne okvirje, debele, in za razliko od denimo dioptrijskih, kjer je v prvem planu kovina – pri sončnih očalih letos plastika,” obenem pa realno še pokomentira: “Je pa vprašanje, koliko se bo ta trend dejansko med zasavskimi ljudmi tudi  prijel,” in doda: “Povpraševanje je po velikih aviatorkah in po očalih, katerih okvirji niso toliko t.i. mačjega videza, ampak bolj metuljčkastega, z močnimi, poudarjenimi okvirji.”

Privlačna novost: V tem trenutku samo dioptrijska, že v naslednjem tudi sončna

Dušan Jazbec, ki se potrudi, da vsaki generaciji in vsakemu modnemu stilu pomaga najti ustrezna očala, meni, da je najbolj pomembno, da se človek dobro počuti, medtem, ko nosi očala in da mu konec koncev tudi pristajajo glede na obliko obraza. Pri izbiri sončnih očal z dioptrijo so strankam pravzaprav na voljo tri možnosti:
  • dvoje v enem – sončna očala, ki imajo leče z vgrajeno dioptrijo
  • foto očala – gre za očala z dioptrijskimi lečami, katere pa na soncu v dokaj kratkem času potemnijo in
  • z magnetnim sončnim nastankom – na dioptrijska očala s posebnimi magnetnimi kovicami enostavno pritrdimo zatemnitveno lečo, ko denimo vstopimo v zaprt prostor, kjer sonce ne moti jasnega pogleda pred seboj, pa nastavek preprosto znova odstranimo. V enem kompletu si lahko zagotovite kar do štiri različne nastavke, kar je podobno kot bi imeli v vsakem trenutku štiri različna sončna očala s seboj.
Možnosti je vse več in ob tem je tudi odločitev za prava ali korekcijska ali sončna očala zato nemalokrat vse prej kot enostavna. Da boste med okrog tisoč različnimi okvirji našli tiste, ki so prav vam pisana na kožo, pa bodo z veseljem poskrbeli v Optiki Jazbec v Zagorju.
Prispevek je oglasno sporočilo.

SORODNI ČLANKI:

Štiri krat po deset zagorske optike

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X