23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoNekaj stanovalcev DSO Izlake že iz rdeče cone

Nekaj stanovalcev DSO Izlake že iz rdeče cone

Iz Doma starejših občanov Polde Eberl-Jamski Izlake prihajajo dobre novice. Pet stanovalcev, ki so bili zaradi okuženosti s korono v rdeči coni v domu Sv. Jurija, se je že vrnilo v dom. Tako je v rdeči coni trenutno šest stanovalcev, saj so na petkovem testiranju vseh 300 stanovalcev in zaposlenih, odkrili še tri stanovalce in dva zaposlena, pozitivne na covid-19, je pojasnila direktorica Mateja Černi.

Testiranje bodo ponovili že ta petek. »Pogostost testiranja je pomembna, saj tako odkrijemo okužene, ki so sicer asimptomatski. Naši na novo odkriti okuženi stanovalci kot dva zaposlena so bili vsi asimptomatski in se še naprej dobro počutijo.« Černijeva je vesela, da so lahko v domu nekoliko razrahljali ukrepe, saj so stanovalci iz oddelkov, kjer v zadnjih dveh tednih ni bilo okužb, že odšli ven na sprehod.

Dodaten optimizem pa jim je včeraj vlila razkužilna omara, ki so jo dobili. Z njo bodo lahko že v 10 minutah razkužili na primer pakete, ki jih svojci pošiljajo svojim ostarelim sorodnikom, ki bivajo v domu. Do sedaj so morali namreč vsak paket za 72 ur dati v ločen prostor.

Černijeva je zadovoljna, da nimajo več okuženih in da se oboleli dobro počutijo. Od 23. oktobra so imeli skupaj 18 okuženih, od tega 11 stanovalcev. Z zaščitno opremo so zaenkrat še dobro oskrbljeni, lahko pa prihodnje dni izziv postane oskrba z nitrilnimi rokavicami, saj imajo po njenih besedah dobavitelji že nekaj težav.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč