-- OGLAŠEVANJE --

Nekaj povsem novega: gemificirali bodo Hrastnik!

-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku bodo gemificirali mesto. Kaj to sploh je? To pomeni, da bodo na javnih površinah postavili 20 atraktivnih točk za spodbujanje fizičnega udejstvovanja in druženja mladih, predvsem v starosti med 13 in 16 let. Gre za prvi projekt v Sloveniji, ki je pridobil sredstva za gemifikacijo mesta na razpisu zavoda za razvoj mobilnosti mladih MOVIT. 

Postavili bodo na primer QR kode po mestu, za skeniranje s telefonom, ki potem peljejo na youtube video s športnimi vadbami ali pa bodo mladi sledili označbam na tleh, koliko kalorij izgubijo na poti do trgovine.

Za več fizičnega in mentalnega zdravja po epidemiji

Miha Mirt

“Na ta način odgovarjamo na poslabšanje fizičnega in posledično mentalnega zdravja mladih po pandemiji. Celoten proces gemifikacije javnega prostora z mladimi bomo zabeležili tudi v priročniku, ki bo namenjen vsem strokovnim delavcev, ki delajo z mladimi ter lokalnim skupnostim, ki bi si tak projekt želele speljati v svojih okoljih,” je pojasnil Miha Mirt, direktor KRC Hrastnik, ki je 60.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev prejel v partnerstvu z organizacijama Zavod Aspira iz Trbovelj in Youth Club Active iz Estonije. Prav tako bodo namreč 20 točk za povečevanje aktivnosti mladih postavili v estonskem Talinu. 

Mladi v Občini Hrastnik bodo tudi na podlagi tega pridobljenega projekta imeli možnost soustvarjati lokalno okolje, prilagojeno njihovim potrebam, ki ga bodo lahko uporabili v poučne in zabavne namene, je prepričan Mirt. “Veseli me, da smo se uspeli pri tem projektu povezati z regionalnimi in mednarodnimi partnerji, kar bo prineslo mednarodno noto v naše lokalno okolje in s tem postavilo tudi Hrastnik na zemljevid lokacij uspešnih evropskih projektov,” je še dodal. Rada Drnovšek, projektna strokovna sodelavka Zavoda Aspira, pa pravi, da projekt vidijo kot “priložnost za razvoj primera dobre prakse, ki ga želimo nato naprej širiti po Sloveniji in v EU prostoru.”

SORODNI ČLANKI:

Mladi, z idejami na plan. Rezerviranih je 3000 evrov!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --