23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoNajveč v Zagorju, 9 novih tudi v Radečah

Največ v Zagorju, 9 novih tudi v Radečah

Veliko pacientov sploh ne ve, kje bi se lahko okužili – pove strokovna direktorica ZD Zagorje dr. Urška Medved. Pravi, da ljudje niso zadržani glede druženj in pričakuje, da bodo okužbe v porastu še lep čas, tudi če bodo ukrepe zaostrili. 

V Zasavju skupno 112 okužb, v Radečah 12

Glede na covid sledilnik je v Zagorju, glede na Zasavja, največ okuženih 36. V Varstveno delovnem centru od prejšnjega tedna ni bilo novih okužb, še izvemo. Trbovlje beleži 28 okuženih, Litija 27 in Hrastnik 21. In, če so Radečani občina, ki je bila skoraj najdlje brez okužb, to ne drži več. V soboto je župan Tomaž Režun na svojo FB stran zapisal: “Kot kažejo zadnji podatki, so tudi v naši občini na novo oboleli trije občani s koronavirusom. Žal tudi v našem okolju nismo imuni na čedalje hitrejše širjenja virusa. Zato naj bo naša glavna naloga, da smo še bolj dosledni pri upoštevanju preventivnih ukrepov.” Glede na današnje podatke NIJZ pa je v Radečah še 9 novih, torej skupno 12 okuženih občanov.

Vse več je tudi testiranj, ogromno klicev so imeli tudi med vikendom, še povedo v zagorski zdravstveni ustanovi.

Okužbe Zasavcev iz različnih koncev, vir pogosto težko določiti

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč