-- OGLAŠEVANJE --

Najmanj tri mesece za preizkus bodočih sodelavcev

-- OGLAŠEVANJE --

Za delodajalce, ki želijo usposobiti kandidate na delovnem mestu, preden se odločijo glede njihove zaposlitve, imajo na Zavodu za zaposlovanje zanimivo javno povabilo. Zavod ponuja preizkus na delovnem mestu, ki bo za delodajalca brezplačen, delavec pa bo za svoje delo prejemal plačilo. 

Upravičene stroške nosi zavod

Vilma Strniša

Po ustavitvi v začetku lanskega leta, je javno povabilo za vključitev v dva programa usposabljanja na delovnem mestu znova odprto. Upravičene stroške za vključitev bo povrnil zavod. Preizkus bo za večino poklicev trajal tri, za kandidate na področju deficitarnih poklicev pa štiri mesece. V okviru Območne službe Trbovlje so to varilec, ključavničar, orodjar, operater na CNC – stroju, monter in serviser hladilnih in klimatskih naprav ter mizar. “Vabimo k sodelovanju predvsem zato, da delodajalci predhodno spoznajo bodočega sodelavca. Mislim, da je odločitev za zaposlitev lažja, ko ponudniki zaposlitve spoznajo kandidata, njegove kvalitete in sposobnosti ter trud in interes za delo. Predvsem spodbujamo vključitev dolgotrajno brezposelnih, saj tako lahko delodajalci že predhodno preverijo njihovo znanje in druge kvalitete,” je razložila Vilma Strniša iz Območne službe Trbovlje. V Zasavju so lansko leto, do ustavitve, v program vključili 9 oseb, leto prej 134. Kar pa ne pomeni tudi enako število delodajalcev, je še poudarila Strniša. En ponudnik zaposlitve lahko namreč preizkusi več oseb.

Za starejše od 50 let, ki so že dolgo brezposelni

V program usposabljanja se bodo lahko vključile osebe, ki so v evidenci zavoda prijavljene že dlje časa, so starejši od 50 let in nizko izobraženi. Prednost bodo imeli tisti, pri katerih na zavodu menijo, da obstaja veliko tveganje za nastanek dolgotrajne brezposelnosti.

Več možnosti za določene skupine

Za brezposelne, ki so na Zavodu za zaposlovanje prijavljeni najmanj 3 mesece, bo aktualen program Usposabljamo lokalno. Pri vključevanju bodo upoštevali poklic, izobrazbo, delovne izkušnje in osebne kompetence kandidatov. Prednost bodo dajali osebam, ki v zadnjih 2 letih še niso bile vključene v noben program. Zadnjo odločitev bodo sprejeli na zavodu, več možnosti bodo imele osebe, ki so prijavljene dlje časa in imajo potencial za nadaljevanje zaposlitve po zaključku programa ter osebe s socialnimi in zdravstvenimi ovirami.

Zasavje za Ukrajino: V Trbovljah že od včeraj, drugje danes

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --