-- OGLAŠEVANJE --

Nad ekolesa so se zdaj vandali spravili še v Zagorju

-- OGLAŠEVANJE --

Tri leta bo, odkar je trboveljska občina dala v uporabo e-kolesa in ko so se nad njih agresivno spravili vandali. Po začasnem umiku in po izvedenih določenih preventivnih ukrepih, so se težave prenehale. Zdaj se očitno uničevanje javnih športnih rekvizitov nadaljuje v Zagorju. 

Od predrtih zračnic, uničenih plaščev, zlomljenih košar, blatnikov …

“Že nekaj časa opažamo, o tem pa nas obveščajo tudi številni občani in občanke, ki jim ni vseeno za našo skupno lastnino, da se je v času poletnih počitnic pojavila skupina vandalov, ki so z neprimernim ravnanjem uničevali naša e kolesa.” Če so se v Zagorju še nedavno pohvalili s skrbnostjo uporabnikov, se je zdaj situacijo zagotovo obrnila. Veliko zagorskih e-koles je zaradi izživljanja in neprimernega ravnanja poškodovanih. Sistem izposoje ZaNaprej zato deluje zmanjšanem obsegu.

Po pregledu je upravljalec sistema ugotovil, poročajo na Občini Zagorje, da je za poškodbe na kolesih odgovorna manjša skupina oseb, mlajših od 19 let. Vandalizem so prijavili in predali v obravnavo Policijski postaji Zagorje, nekaterim uporabnikom so onemogočili dostop do izposoje, prav tako so podali predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja povzročanja škode na tujih stvareh.

Da bi preprečili vandalizem, bodo povečali nadzor nad sistemom izposoje e koles in vsa ravnanja, ki kažejo na namerno poškodovanje koles, v katerem se bosta upravljalec in Občina Zagorje ob Savi prepoznala kot oškodovanec, naznanjali pristojnim prekrškovnim organom.

“Takšna neodgovorna ravnanja nas žalostijo, saj smo z javnim denarjem kupili kolesa, da bi vsem občankam in občanom omogočili vožnjo po opravkih ali zgolj za rekreacijo, nikakor pa ne moremo razumeti, da se nekateri mladi ne zavedajo, da je to naša skupna lastnina, s katero moramo skrbno ravnati.”

Na Občini ob tem dodajo še, da je mladoletnim uporabnikom nad 14. letom starosti dovoljeno odpreti uporabniški račun s pisnim dovoljenjem starša ali zakonitega zastopnika na podlagi izpolnjenega obrazca, ki je objavljen na spletnem naslovu www.zanaprej.si. Uporaba koles za izposojo ni dovoljena osebam, mlajšim od 14 let.

Pogoje za uporabo e koles najdete na povezavi: https://bikes.nomago.si/wp-content/uploads/2022/01/SLO_Splosni_pogoji_ZAnaprej-30-07-2021.pdf
Upamo, da bomo z vsemi ukrepi vandalizem preprečili, saj uničevanja stvari ne bomo dopustili.

Projekt ZaNaprej zaživel tudi v praksi: električna kolesa že vozijo po Zagorju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --