1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoNačrtuje se gradnja 11 novih transformatorskih postaj v Zasavju

Načrtuje se gradnja 11 novih transformatorskih postaj v Zasavju

Območje distribucijske enote (DE) Trbovlje, ki je ena od petih distribucijskih enot v družbi Elektro Ljubljana, poleg štirih zasavskih občin zajema še občini Radeče in Šmartno pri Litiji. Gradnja nove postaje, kabelske povezave in drugih investicijskih vlaganj za to območje naj bi preseglo 8 milijonov evrov.

Transformatorska postaja Hrastnik

V zadnjih treh letih (2019, 2020 in 2021) so investicijska vlaganja v distribucijsko omrežje DE Trbovlje znašale 8.195.108 evrov. Izveden je bil prehod na 20 kV napetostni nivo, v Trbovljah so zgradili novo Razdelilno transformatorsko postajo. Med transformatorsko postajo Vodenska v Trbovljah in postajo Hrastnik so zgradili kabelsko povezavo. V letošnjem letu pa so za investicije na tem območju, po besedah Mateje Pečnik iz Elektro Ljubljana, do konca oktobra namenili dobrih 800 tisoč evrov.

Kakšne so investicije Elektra? V letu 2021 so na področju zasavskih občin zgradili tri nove transformatorske postaje, 6,72 km srednjenapetostnih 20 kV nadzemnih vodov in 9,58 km kablovodov. Nadalje še dodajo, da so položili več kot 10 km nizkonapetostnih kablov, od tega 5,2 km v nadzemni izvedbi in 5,5 km podzemnega kablovoda. Zgradili so tudi dobra 2 kilometra elektrokabelske kanalizacije.

V letu 2023 pa načrtujejo izgradnjo 11 transformatorskih postaj s pripadajočim srednjenapetostnim in nizkonapetostnim omrežjem.

Visokotehnološka doba v Zasavju?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...