6 C
Trbovlje
sreda, 22. marca 2023
ZON.siAktualnoVisokotehnološka doba v Zasavju?

Visokotehnološka doba v Zasavju?

Nova dvakrat močnejša transformatorska postaja odpira temelje za nove investicije.

V Hrastniku so prenovili transformatorsko postajo, s katero so povečali moč postaje. Za primerjavo, prenova je takšna kot, da bi dobili še en transformator, je rekel direktor Elektro Ljubljane Andrej Ribič ob slavnostni otvoritvi.

Energije naj bi bilo več kot dovolj!

Elektro Ljubljana naj bi imel tako manj izgub energije, na voljo pa bo več energije za porabnike, predvsem podjetja. Stroške celotne prenove, kakršno so že naredili tudi v Zagorju, Trbovljah, Litiji in Radečah, nosi Elektro Ljubljana.

Zadostna električna energija bo nujno potrebna pri uvajanju sončnih elektrarn in pri polnjenju električnih vozil.

Zaradi investicije dražja elektrika?

Čeprav so pokrili vso investicijo iz svojih investicijskih skladov in nekatere še izvajajo, pa vseeno obljubljajo na Elektro Ljubljana, da te investicije ne bodo vplivale na ceno električne energije.

Zdravko Počivalšek

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je prišel na otvoritev prenovljene transformatorske postaje v Hrastniku, vidi v takšnih investicijah premik Zasavja na pot nekega napredka in rasti ter spremembo Zasavja iz industrijske regije v visokotehnološko. “Ne moremo biti zadovoljni, če se večina prebivalstva tukaj vozi na delo izven tega področja in to je prvi korak k temu, da ustvarimo, pogoje za to, da se tu začne nov razvoj.”, pravi minister Počivalšek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Urša Haberl na evropskem prvenstvu v Španiji

Od 22. do 26. marca bo v Guadalajari potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. V posamezni kategoriji lahko državo...
X