0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoNa vrsti še Šuštarjeva

Na vrsti še Šuštarjeva

Odprto je javno naročilo RTH za sanacijo III. polja, to je 2. faze: ureditve odvodnjavanja severnega dela in priključek na Šuštarjevo cesto. Prijave sprejemajo do 23. novembra.

Uredili bodo odvodnjavanje

Gre za območje nad cesto Terezija-Gvido, in sicer odsek od Terezija rova do območja bivšega ribnika oziroma križišča s Šuštarjevo kolonijo (severni del odkopnega polja 3).

Južni del območja ima že urejeno odvodnjavanje od nivoja ceste Terezija-Gvido do potoka Trboveljščica preko dveh obnovljenih meteornih odvodnikov. Za severni del so v gradbenem načrtu, ki ga je izdelalo podjetje Pronig, za to predvideni trije kraki – preko Partizanske ceste, ki je že izdelan, preko Keršičeve, ki je v fazi izdelave, in preko Šuštarjeve kolonije. Slednji meteorni odvodnik je sicer obnovljen, razen zgornjih 150 metrov mimo opuščenega polnišča premoga.

Foto: maja letos

Širili cesto, uredili pločnik in razsvetljavo …

Pri tem bo potekala tudi obnova križišča lokalne ceste, uredili bodo hodnik za pešce in novo cestno razsvetljavo ter delno preoblikovali križišče pri otroškem igrišče, predvsem potek prednostne ceste. Zaradi manjšega posega v otroško igrišče, je predvidena tudi manjša preureditev otroškega igrišča.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...