-- OGLAŠEVANJE --

Na voljo sredstva za pomoč pri reševanju stisk zagorskih otrok in mladostnikov

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Zagorje ob Savi je objavila javni razpis za sofinanciranje programov Kapital mladih za pomoč najbolj rizičnim skupinam, ki potrebujejo pomoč na sistemski ravni. Na voljo je 20.000 evrov, za sofinanciranje programov pa se lahko prijavijo javni zavodi, ki so vključeni v mrežo Kapital mladih v občini Zagorje ob Savi. 

Na javnem razpisu bo Občina podprla psihosocialno pomoč otrokom, starejših od 5 let, in mladostnikom, starim do 30 let, v obliki individualne psihoterapije z namenom zagotavljanja prve pomoči pri razreševanju duševnih stisk ciljne skupine. Za to področje bodo razdelili 9000 evrov, prav toliko pa je na voljo tudi za delavno terapevtske pomoči otrokom, starejšim od 6 let, in mladostnikom, starim do 26 let.

Programi pomoči se bodo izvajali do konca leta

Za preventivne programe pomoči otrokom in mladostnikom za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje s poudarkom na psihofizičnem zdravju pa bo Občina namenila 2000 evrov.

Občina bo sofinancirala programe pomoči socialno šibkim otrokom in mladostnim, ki so vključeni v vzgojnoizobraževalne ustanove v zagorski občini.

Med pogoji za pridobitev sredstev je zapisano, da mora imeti prijavitelj sedež oziroma enoto v občini Zagorje ob Savi, zagotovljene organizacijske, kadrovske in prostorske pogoje za realizacijo programa, ki ga bodo za uporabnike izvedli brezplačno ter za vse otroke in mladostnike iz zagorske občine pod enakimi pogoji. Vsi programi za pomoč otrokom in mladostnikom v stiski, bodo morali biti izvedeni do konca leta.

Vlogo sicer lahko prijavitelji do 25. julija do 9. ure pošljejo s priporočeno pošto ali jih osebno oddajo na naslov Občine Zagorje ob Savi, strokovna komisija pa jih bo odprla še isti dan ob 11. uri. Odpiranje vlog ne bo javno, temveč bodo prijavitelji o rezultatih razpisa obveščeni v roku 20 dni od odločitve, je še zapisano v javnem razpisu, ki je objavljen na spletni strani zagorske občine.

Kapital mladih je sicer fundacija, ki so jo sooblikovali Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi, Mladinski center Zagorje ob Savi, Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi ter Občina Zagorje ob Savi v tesnem sodelovanju  z zagorskim vrtcem ter domačo osnovno in srednjo šolo, njen namen pa je, da občina še dodatno podpre socialno šibkejše otroke in mladostnike pri uresničevanju njihovih potencialov, ki bi jih sicer težje dosegli.

SORODNI ČLANKI:

Novost v Zagorju: Fundacija, ki bo priskočila na pomoč mladim

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --