23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNa testiranju 173 trboveljskih stanovalcev

Na testiranju 173 trboveljskih stanovalcev

V Trbovljah so danes nestrpno čakali rezultate testov 173 stanovalcev, ki so jih opravili včeraj. 

Trenutno stanje: 6 okuženih stanovalcev in 3 zaposleni

V tem trenutku je število okužb šest stanovalcev in trije zaposleni. Včerajšnja testiranja niso odkrila nobene nove okužbe. Medtem pa so danes v domu testirali tudi vse zaposlene.

Kot smo že poročali so v DUFS Trbovlje pripravili prostore za rdečo cono, kamor bodo ob večjem številu covid bolnikov med stanovalci, nameščali okužene. Danes popoldan naj bi bila knjižnica nove cerkve v Trbovljah pripravljena za sprejem prvih bolnikov, če bodo testi pokazali na več okužb.

Direktorica Danica Hren pravi, da se stanovalci počutijo dobro in se trudijo, da bi ohranjali stike s svojci. Poleg regijskega epidemiologa v trboveljskem domu upokojencev ves čas sledijo počutju in potrebam stanovalcev tudi zdravnica iz ZD Trbovlje Darja Logar ter higieničarka Vesna Jurkovšek.

Hrenova si želi, da bi dobra koordinacija in pomoč, ki so jo deležni tako s strani zdravstvenih ustanov, občine in ostalih deležnikov, predvsem pa požrtvovalnost zaposlenih, pripomogla k temu, da se krizna situacija reši čim hitreje.

 

Zamolčala, da je okužena delavka vrtca BILA v vrtcu!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...