-- OGLAŠEVANJE --

Na sledi medveda, ki je lomastil po Praprečah

-- OGLAŠEVANJE --

O medvedu, ki je nedolgo nazaj lomastil po Praprečah in se lotil telička, ni ne duha ne sluha, zatrjujejo lovci.

V Zagorju, Trbovljah, na Dobovcu medveda ni

Urban Berger

Zagorski lovci so se namreč pred dnevi lotili iskanja sledi medveda, a jih po besedah Edvarda Čopa, starešine Lovske družine Zagorje niso našli: “Občan nas je obvestil o najdenih iztrebkih na Ruardiju, a se je izkazalo, da so pasji.”

Medveda ni niti na trboveljskem območju. “Nazadnje smo ga sledili dober mesec nazaj,” pravi Urban Berger, starešina Lovske družine Trbovlje.

Tomaž Trotovšek

Tudi na Dobovcu ni nič drugače. “Sicer je desni breg Save in tako tudi Dobovec območje prisotnosti medveda, a tu ne sledimo nobenega medveda,” je pojasnil Tomaž Trotovšek, starešina Lovske družine Dobovec: “Zadnjih nekaj let imamo odločbo za odstrel, če bi bili v stiku z medvedom. A zadnji medved je pri nas padel okoli leta 1980, v Radečah pa pred dvema letoma. Medved ne povzroča škode, niti konfliktov. Bil pa je pred časom opažen na Podkumu.” 

 Dva mlada medveda na hrastniškem območju

Prisotnost dveh medvedov, ki se gibljeta na območju Krajevne skupnosti Marno, na deponiji Unično, Rečici, Šmohorju, na področju Kala in Mrzlice pa so zaznali hrastniški lovci.

“Na območju Lovske družine Hrastnik sta redno dva mlada medveda, stara kakšno leto in pol, ki ju je mama odstavila. Težka sta okoli 80, 90 kilogramov. Do zdaj sta poškodovala tri krmišča za divje prašiče, kar pa ni nič čudnega, gleda na to, da smo jima iz gozda pobrali vse borovnice, gobe in kostanj. Nista imela kaj jesti. Ljudje so v gozd hodili nabirat s policijskimi piščalkami in ju preganjali,” razlaga Andrej Kovač starešina Lovske družine Dol pri Hrastniku in revirni gozdar in dodaja, da težav z njima nimajo.

SORODNI ČLANKI:

Namesto jurčkov zagledal medveda

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --