-- OGLAŠEVANJE --

Namesto jurčkov zagledal medveda

-- OGLAŠEVANJE --

“Nasproti sva si stala na 20 korakov. Nekaj časa sva se gledala, nato sem se počasi obrnil in šel nazaj po poti, za ovinkom sem pa kar pospešil,” je o svojem bližnjem srečanju z medvedom, ki je v začetku tedna dopoldan hlačal v okolici Kleka in Prapreč, povedal Ivko Berger.

“Bolj me je skrbelo zaradi psa”

Foto: Lovska družina Trbovlje, julij 2017

Medved je Bergerja presenetil med gobarjenjem v spremstvu psa. “Psa sem imel na vrvici in ko sva se na Kalcu spustila na gozdno pot, je začel vohljati. Mislil sem, da voha srnjad. Medved ni bil zelo velik, star je bil okoli 2 leti. Malo me je skrbelo, da se ne bi zakadil v psa, sam se pa že prestar, da bi me bilo strah; vseeno pa bi se bolje počutil, če bi imel s sabo puško,” je v smehu priznal Berger.

Čeprav je lovec, je bilo prvič, da je takole, v naravi od blizu srečal medveda. V živo je videl samo črne medvede in to v ameriškem Skalnem gorovju in iz avta. “Pravzaprav je bil to lep doživljaj s srečnim koncem,” meni Berger, ki ga srečanje z medvedom ne bo odvrnilo od sprehodov po gozdu. Medved se je po srečanju s človekom v bližini kamnoloma Vasle verjetno umaknil v hrib, saj so ga kasneje videli v Praprečah.

Počasi in brez panike se umaknite

Foto: FB Jernej Medvešek

Zgodbo so potrdili tako v Lovski družini Trbovlje kot v Lovski družini Zagorje, saj del Prapreč sodi že pod Zagorje. Verjetno gre za istega, dvoletnega medveda, ki so ga pred časom videli tudi v okolici Mrzlice.

“Predvsem je pri srečanju z medvedom treba ohraniti čim bolj mirne živce. Počasi in brez panike se mu umaknite, saj ta medved ne povzroča težav,” svetujejo v Lovski družini Trbovlje. “Na kolovozu se je verjetno znašel zato, ker ga je nekaj vznemirilo; gozdovi so te dni polni nabiralcev kostanja in gob. Ko bo sezone konec, se bo tudi medved vrnil v gozd,” menijo lovci.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --