-- OGLAŠEVANJE --

4 tujci in 90.000 evrov za Trbovlje

-- OGLAŠEVANJE --

Mladinski center Trbovlje uspešen na programu Erasmus+. Za izvedbo projektov bodo v naslednjih dveh letih prejeli nekaj manj kot 90.000 evrov.

Razvijali bodo učno orodje

Katarina Nučič

Na zadnji prijavni rok v okviru Erasmus+, Mladi v akciji so po besedah direktorice  Mladinskega centra Trbovlje Katarine Nučič prijavili tri projekte: “gre za strateško partnerstvo, s katerim bomo v MCT, skupaj s partnerji iz Anglije, Poljske in Turčije razvijali učno orodje na področju neformalnega učenja medkulturnega dialoga ter dva projekta Evropske prostovoljne službe.” 

V okviru Evropske prostovoljne službe (EVS) bodo koordinatorji projektov, ki jih bodo izvajale gostiteljske organizacije, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, Delavski dom Trbovlje in KD Svoboda Trbovlje, in v okviru katerih bodo v Trbovljah prostovoljno delali 4 novi prostovoljci iz Nemčije, Bosne in Hercegovine, Romunije in Francije.

Kaj to pomeni za MCT?

S strateškim partnerstvom bo Mladinski center Trbovlje še okrepil svojo mednarodno dejavnost, pričakujejo tudi okrepljeno pozicijo na evropski ravni.

“To nam bo razširilo naše možnosti pri razvoju novih mednarodnih projektov v okviru različnih evropskih programov. Z okrepljenim programom koordinacijskega EVS v MCT širimo možnosti za organizacije v regiji, da svojo redno dejavnost nadgradijo z aktivnim vključevanjem evropskih prostovoljcev. Evropski prostovoljci pa bodo v Trbovljah pridobili pomembno življenjsko učno izkušnjo,” pravi Nučičeva.

SORODNI ČLANKI:

Trboveljčani do 185.000 evrov za mlade brezposelne

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --